Alexandra alanning

Florence Nightingale och flashmob på Åland

Skrivet av Alexandra Grahn 12.05.2020 | 2 Kommentarer

-  Alexandra, ÅHS ska ha nånslags flashmob idag utanför sjukhuset.
-  Varför det?
-  Det är Florence Nightingales födelsedag, de uppmärksammar det med en flashmob. Jag tänkte vi borde ha det till Instagram också. Så klockan tre, åker du med?
-  Okej.

För det första, ÅHS står för Ålands hälso- och sjukvård. För det andra, Florence Nightingale är urmodern till den moderna sjukvården.Hon bland annat kämpade för bättre förhållanden för sjuksköterskor.

För det tredje, det är ofta jag som ”hamnar” på att göra grejer till vår Instagram för att jag gillar det. Idag var det extra roligt att ”hamna” på det.

Det är alltså den 12 maj och Florence Nightingales födelsedag uppmärksammas.

På Åland gjorde personalen vid ÅHS en flashmob. Jag såg den live och den var cool. Alla som var med hade roligt och det var bra stämning i luften.
 
En flashmob till minnet av Florence och för alla som jobbar inom sjukvården.

IMG 5941 2

Finns en film på Nya Ålands instagram. Många har sett den. Kommer bilder i tidningen också som fotografen tog. Jag var bara instansvarig.
 
Tittar man ännu ikväll finns det också klipp på Nya Ålands Instagram stories. Har ett stavfel där, iiiik, hade så bråttom att ladda upp.

Så gå in och kolla, och leta upp mitt stavfel i stories, och se hur cool vår sjukvårdspersonal på Åland är. Att kunna bjuda på sig själv är en fantastisk egenskap. De gjorde dom verkligen.

IMG 5936
 Jag lade också upp ett klipp på min egen Instagram i stories (utan stavfel till och med) alexandragraan heter jag där.

Tack sjukvårdspersonalen för allt ni gjort och allt ni gör.

Känns fjuttigt att bara säga tack så här men jag vet inte hur man bäst ska uttrycka det.
 
Tack, tack tack ❤️


 

Kommentarer

 • Madeleine Granberg 13/05/2020 10:16am (3 år sen)

  Så coolt!!

 • Bim 13/05/2020 6:53pm (3 år sen)

  Varför inget från sjukhusets ”baksida”, alltså mot Gullåsen-byggnaden? Där tror jag bestämt att vi var mer personal med dans o ballonger än det var där vid akuten. Konstigt... Kändes väldigt ”halvt” på något sätt.

  • Alexandra Grahn 18/05/2020 9:37pm (3 år sen)

   Det hade jag inte fått info om, tråkigt om vi missade det! Radion, Steel, och TÅ var också på framsidan så antog att allt var där. Miss från vår sida helt enkelt :)

Skriv en kommentar