Alexandra alanning

Force majeure i Holland

Skrivet av Alexandra Grahn 24.02.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 Hej! Är tillbaka på Åland efter nästan en vecka i Holland. Den som följer mig på instagram har kanske sett några bilder från resan. Det blev en jättebra vecka tillsammans med moster K. Vi har ätit gott, pratat, gått på en konsert, jobbat lite och shoppat. Det var riktigt dåligt väder hela veckan regnande och var dimmigt. I torsdags när jag åkte hem började det dessutom storma så alla flyg från Schiphol var antingen inställda eller försenade. Force majeure är inget man kan något åt. Mitt flyg till Stockholm blev två timmar försenad på grund av stormen men jag hann precis i tid med min skjuts från Uppsala till Grisslehamn och tog färjan hem igår kväll. 

IMG 6928

 Som jag skrev i det tidigare inlägget är Rotterdam en modern stad. Det är långt från det holländska med pittoreska kanaler och gamla hus som t.ex Amsterdam. Nästan allt blev bombat under andra världsrkiget i Rotterdam så staden är väldigt ny. Den låga bruna byggnande på bilden är hamncentralen varifrån emigranterna åkte iväg till Amerika från Rotterdam förut. Idag är byggnaden ett hotell och restaurang som heter Hotel New York. Sjuuuk god mat där, och bra drinkar hade dom.  Tips om ni far till Rotterdam ät på Hotel New York.

Här är däremot det mer pittoreska holländska i Utrecht. Kanaler och gamla hus.

 

IMG 6944

Vi åkte till Utrecht i söndags för att gå på en Lizz Wright konsert. Innan konserten gick vi omkring i staden och shoppade lite och åt middag. 

 

 

IMG 6945

Vi hade bästa vädret på hela veckan och jag var nöjd turist. 

Ännu mera typiskt holländskt trapporna upp till lägenheten. Nästan svårt att fånga på bild men det var  sjukt brant rakt upp. Man fick nästan lov att "klättra" upp på alla fyra. 

IMG 3

Att resa från Åland till Rotterdam gick riktigt bra. Som jag skrev tidigare hade jag bokat ett flyg så att jag inte skulle behöva övernatta i Sverige. Det krävdes en hel del resande och tajming för att allt skulle klaffa. Böjade med att åka buss från Mariehamn till Eckerö därifrån färja över till Grisslehamn varifrån jag tog buss till Uppsala. Från Uppsala tog jag tåg till Arlanda och flög till Schiphol. Från Schiphol tog jag tåg till Rotterdam och där mötte jag min moster och vi tog metro hem till henne. Allt tajmades bra och inga förseningar. Hemvägen var jag ju lite nervös över att inte hinna till färjan i tid på grund av stormen i Holland men jag hann precis. Så nu har jag provat på hur det är att resa utomlands när man bor på Åland. Lite mera resande än vad man är van med eftersom man alltid måste få det att passa med färjtidtabeller. Men nu vet jag att det går och jag klarar av det huuur bra som helst! Trots lite force majure i Holland gick det bra.

Idag är det fredag och Åland har fått snö! Härligt med helg och snö nu ska jag ut på en promenad. 

// Ha en trevlig helg! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar