Alexandra alanning

Gick in i arbetsfällan

Skrivet av Alexandra Grahn 01.11.2016 | 1 Kommentarer

Att jobba på en lokaltidning är kanske det bästa sättet att lära känna ett nytt samhälle.

När vi flyttade hit hade jag inte tänkt börja jobba genast. Min plan var att skriva klart min gradu och göra klart de kurser som jag har kvar inom ramen för min magisterexamen. Kanske pendla till Vasa eller Åbo, leva lite studieliv ännu men med Mariehamn som bas. Det blev ju inte så.

När kulturredaktörsjobbet dök upp började jag tänka om. Ska jag eller ska jag inte ta det. Oj vad jag velade länge, tror jag hann säga nej ett varv innan jag till slut sa ja. Har jag ångrat mig? Inte ett dugg!

Gradun skrev jag på under vintern och våren. Jag gjorde också två kurser! Då jobbade jag visserligen mindre. Under sommaren satsade jag på jobbet, och att njuta av sommaren. 

Nu under hösten har jag fortsatt jobba mycket och resultatet är att studierna fått lida. Jag har som många andra gått in i arbetsfällan i slutskedet av studierna.

Ser man det från en annan sida fick jag den bästa tänkbara introduktionen till det åländska samhället och nya livet här. Jag har sett platser som jag knappast annars hade besökt om det inte vore för mitt jobb. Lärt känna folk och lärt känna Åland.

Hade jag suttit inomhus och studerat hade jag nog gått sönder. Jag kände ingen här och visste ingenting. Även om det var tungt att lära känna en ny arbetsplats, nya människor och skriva artiklar och passa deadlines varje dag skulle jag aldrig bytt bort det.

Men nu ska jag satsa på studierna igen. Målet är en magisterexamen! 

 

Under studiedagarna behövde man ibland miljöombyte. Och lunch, resultatet blev Smakbyn. 

 

IMG 4415

Kommentarer

  • Ida 01/11/2016 6:28pm (4 år sen)

    Oj detta är så himla aktuellt för mig! Går mina sista kurser på åa nu och sen borde jag skriva gradu. Det känns nog lockande att flytta tillbaka hem till österbotten (från åbo) och jag har varit på arbetsintervju redan. Men jag vet att det säkert skulle vara klokt att stanna kvar några månader till och satsa på den där gradun och samtidigt få leva lite sista studieliv.. Svårt val det där! :D

    • Alexandra Grahn 01/11/2016 8:00pm (4 år sen)

      Ja det är jättesvårt! Man vill ju börja jobba men samtidigt borde man göra skolan klar först.

Skriv en kommentar