Alexandra alanning

Gillar ordning och reda på jobbet

Skrivet av Alexandra Grahn 31.07.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 

Jobb & Karriärslistan, varsågod: 


När jag var liten ville jag bli

Ridande polis.


Nu jobbar jag som/studerar jag till

Studerat statsvetenskap och masskommunikation och nu jobbar jag som journalist. 

IMG 4093

IMG 4166

2015, medialinjen året. Typ ett av tungaste men ändå ett av roligaste å mest lärorika åren. Bild 1: innan vi sko sända live i Yle Vega var så nervös!  Bild 2: Efter det for jag till Nyan på praktik i två veckor. Hadd aldrig trott att jag sen skulle börja jobba där. 


Det här har jag jobbat med under min karriär

Ja, karriär och karriär har ju varit klar från skolan i lite över en månad bara. Men jag har ju hunnit jobba en hel del med olika saker. Till exempel på vårt familjeföretag, har också jobbat en del som mässvärdinna bland annat på Finlands Bostadsmässa när den hölls i Kokkola. Under studieåren på Åbo Akademi jobbade jag på Aktia.Förra året jobbade jag som kulturredaktör på Nya Åland och nu jobbar jag på Nya Åland som journalist. 

17155172 10208022632556249 9090058215578483543 n

På jobb på Aktia en dag när mumin hälsa på, hehe. 

 

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är

Ingen dag är den andra lik. Man får nya utmaningar varje dag och träffar nya människor.  Har ett jobb som jag tycker om. 


Så här ser en vanlig dag ut på jobbet

Går till jobbet till klockan 9, startar datorn, läser mejl och läser vår tidning och Tidningen Åland. Kollar nyhetsajter i Finland och Sverige. Efter det morgonmöte där redaktionen går igenom vad vi ska göra under dagen. Går på intervjuer, pressinfon eller reportage. Vissa dagar är man endast inne på redaktionen och ringer runt och intervjuar. Eftermiddagarna går oftast ut på att skriva ut alla intervjuer man gjort. Men ingen dag är exakt som den andra lik. Blir aldrig trist. 

 

IMG 3974

IMG 4765

Reporter på vift. Ibland intervjuar man kor och ibland klättrar man upp i en fyr. Same same but different.

 

Ett karriärsmål jag har

Skulle vilja skriva något för affärsmagasinet Forum. Eller så skriva texter till inredningsreportage för någon svensk inredningstidning. 


Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet

Är den som gillar ordning och reda. Tar alltid min arbetsdag på fullaste allvar och får alltid dåligt samvete om jag "sjabblar" bort tiden med något. 


Ett arbete jag inte skulle kunna ha

Pilot eller sjökapten. Förstår int att någon vågar styra ett plan eller ett fartyg. 


Mitt drömjobb

Kunde absolut tänka mig att jobba på bank igen. Där träffar man också mycket människor och jag gillar ju ekonomi så det skulle passa mig bra. Att kombinera bankjobb med något typ av skrivande/sociala medier vore en dröm. Typ informatör och ansvarig för sociala medier för någon stor bank vore nice. 

 

10417830 10201756339702844 3307903149173522649 nVad det sen blir i framtiden för jobb återstår att se. Just nu ser jag fram emot mitt viktigaste jobb ever, ska ju bli mamma! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar