Alexandra alanning

Groetjes uit Rotterdam!

Skrivet av Alexandra Grahn 19.02.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hälsningar från Rotterdam! Idag har jag sett min mosters show The More the Mary på Walhalla Theater här i Rotterdam. Det är inte ofta jag ser henne uppträda så det var verkligen roligt att jag fick se den här föreställningen som dessutom var deras sista. Efter showen blev det drinks i baren och sedan pizza och vin hemma tillsammans med vänner. Vi var nio personer och pratade fem olika språk om varandra. Engelska, holländska, portugisiska, svenska och finska. 

IMG 6919

IMG 6913

I helgen har vi ätit gott, pratat och haft det bra. För mig är moster Katja den som alltid har introducerat nya maträtter, nya kulturupplevelser och ger ny inspiration till allt möjligt. En dos av lite nytt behöver man nu som då. 

Rotterdam är ingen super turiststad om man jämför med t.ex. Amsterdam dit dom flesta turister åker. Rotterdam är en ganska modern stad med häftig arkitektur. Området där Katja bor på är en ö nära en hamn därifrån emigranterna förr i tiden for till Amerika. För några år sedan blev det ett bostadsområde innan det var ön full av bordeller som besöktes speceillt av sjömän... Nu är det ett av Rotterdams trendigaste bostadsområden. 

Imorgon ska jag fortsätta skriva gradu men jobba härifrån. 

// Ha det bra!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar