Alexandra alanning

Hemma hos oss

Skrivet av Alexandra Grahn 10.02.2018 | 0 Kommentarer

I april har vi bott ett år i vår egna lägenhet. Kom på att jag aldrig visat bilder på hur det ser ut här. Förra stället som vi hyrde var riktigt fotgeniskt med vindsvåning och svart och vitt rutigt köksgolv. Man behövde int styla till det för att det skulle se bra ut, allt såg typ bra ut i den lägenheten. 

Det här stället är mera enkelt med vita väggar och ljust golv allt på ett plan och en inglasad balkong. Vi har gjort väldigt lite här inredningsmässigt men jag tänkte ändå visa lite hur det ser ut. 

Genast när man kommer in hit märker man att det inte längre är enbart två vuxna som bor här. Vanligtvis står tvättställningen framme men just nu har den fått flytta in i kontoret eftersom vagnen ( som nu är ute på balkongen ) har stått på tvättställningens plats några dagar. Det är praktiskt att ha ett eget ställe åt tvättställningen eftersom det alltid är något som måste hängas upp på tork. 

Det luktar lite sött kanske? Inte så konstigt. Familjens yngsta har just bajsat ner x-antal underlägg på skötbordet. Blöjhinken är full men det är ingen som hunnit ta itu med det utan man hoppas kunna trycka in några blöjor till innan det är dags för tömning. Man vill ju int gå ut i onödan med roskisen.

DSC00336

I hallen ser vi en madrass, oklart vad den gör där. Att vi har blommor beror endast på att de är torkade och har stått där sen Skördefesten i september då de köptes. Mycket bra köp. Har sparat mig flera euro i form av fredagsbuketter jag skulle ha köpt som hade vissnat efter två dar. Ett riktigt lifehack man behöver ju inte vattna.

DSC00338

Sovrummet är alltid inbjudande med en hög av täcken och kläder på sängen. Man vill ju verkligen mysa ner sig här. Sovrummet är också en tillfällig förvaringsplats när gäster kommer över och vi snabbt ska städa undan i vardagsrummet. 

DSC00335Köket, hemmets hjärta. Sallad i kruka som vissnat. Tomma mjölkkartonger. Hushållspapper, kaffekopppar, en coca-cola flaska och en massa glas. Här har det hänt saker minsann, tror någon just åt lunch. 

Stokkestolen i hörnet är en riktig lifesaver. När man sedan måste ta itu med disken kan familjens minsta underhållas genom att hon sitter i stolen och får följa med köksarbetet därifrån. 

DSC00340Här spenderar vi mycket tid. Soffan har fått nya detaljer i form av amningskudde och bebisfilt. Vitt och lila trendigt är just nu skulle jag tro. Man hittar säkert några spytrasor om man lyfter på de stora kuddarna. En annan färgklick är pilatesbollen som flyttade in när värkarbetet satte igång (i december) och har ännu inte flyttat ut. Den är perfekt att sitta och pompa på för att lugna en skrikig bebis på kvällarna. Babygymmat har en given plats i vardagsrummet numera. 

Så att så här bor vi! Och vi trivs jättebra. 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar