Alexandra alanning

Hemmalivet i ett halvår

Skrivet av Alexandra Grahn 09.05.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Idag blir Sally fem månader vilket betyder att jag varit hemma i ett halvår. Ett halvt år det är en lång tid tycker jag. Man hinner göra massor på den tiden fast själv har jag nog inte gjort så värst mycket. 

Eller det har liksom inte varit möjligt. Fyra första månaderna var kolik-tid och det har vi återhämtat oss från nu. Äntligen har vi en bebis som inte bara skriker hela tiden. 

Nu börjar det också gå bra att ha Sally själv längre stunder på golvet och hon är nöjd med det. Hon måste int hela tiden vara fast i mig och jag känner att jag får mera gjort. 

Skönt att ha två armar lediga ibland. 

DSC00094Glömmer fort att hon har varit så liten. En mini-fabo, hihihi

Hon vaknar fortfarande ganska ofta på nätterna och ibland tar det länge för henne att somna om. Efter en tid gav jag upp med att försöka ha henne att sova själv orkade inte med mera Sleepless in Mariehamn.

Jag sover bäst när hon ligger brevid mig fast hon vaknar ofta. Om man int har så stora förväntningar hela tiden så kanske det blir bra till slut. Vi tar det som det kommer.

På rådgivningen sa dom att man kan testa efter tid igen man vet aldrig när det funkar det kanske vara en dålig tidpunkt sist. 

Hon växer bra och är till och med ett steg över i längdkurvan eller hur man nu ska säga. Ser ut att bli en lång tjej kanske. 

DSC00669

Vi babysimmar en gång i veckan det har vi gjort sen hon var tre månader. Till först gick det bra men nu verkar det int som att hon tycker om det? Orkar just och just den där halvtimmen och börjar ofta gråta lite i bassängen innan det är klart. 

Konstigt för här hemma plaskar hon på som en galning när vi badar henne. Finns knappt kvar nåt vatten i badkaret när hon hållit på men i bassängen är det sura miner. 

Har några gånger kvar den här terminen så får ser om vi fortsätter i höst eller int. Jag tycker om det men om int Sally gillar det så får vi int så mycket ut av det. 

Kanske hon vill göra något annat ponnyridning kanske, nä skoja men det finns ju nog andra aktiviter man kan göra med bebisar än simma. 

Imorgon tänkte vi försöka oss på den där resan till Sveariket som jag haft på min to do list. 

Inte för att vi har något viktigt vi måste uträtta där men vill komma bort lite och få känna på hur det är att fäälas med en bebis. Spännande, det blir alltså färj-premiär för Sally och det är väl på tiden när man ändå är fem månader. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar