Alexandra alanning

Hur går det egentligen för Blondinbella?

Skrivet av Alexandra Grahn 12.11.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Någon annan än jag som följt med Isabella Blondinbella Löwngrip-dramat senaste tiden?
 
Uppskruvade siffror i form av följare på sociala medier, avskedade kockar och content-team som måste gå på grund av dalande finanser.
 
Är du yngre än jag kanske du inte bryr dig ett skit, men för oss som mer eller mindre vuxit upp med Blondinbellas blogg som en av de mest besökta sidorna på nätet under 00- och 10-talet är det en följetong man inte kan sluta bevaka.
 
Hur går det för Blondinbella, BB, egentligen?
 
Det finns mycket man kunde skriva om bloggdrottningen BB. Det spekuleras hejvilt, kommenteras och folk är minst sagt kritiska till hur hon hanterat ett och annat.
 
En del av mig tycker synd om BB men samtidigt - hur vet man att allt inte bara är en del av hennes plan? För som hon berättat under sin bloggkarriär så är har allt innehåll, texter, bilder och tajming alltid ett syfte.
 
Allt är uttänkt.
 
Hon har rätt i att hon är och varit en pionjär inom bloggvärlden, hon fattade tidigt det marknadsföringsbyråer kallar för content marketing att matcha innehåll med sälj.
 
Eller gjorde hon? Hade hon bara tur och tajming? Jag tror både och, hon insåg enkelt förklarat, att folk (tjejer) vill ha det hon har och det hon skriver om och hon kan tjäna pengar på det. Sen hade hon tur eftersom det inte fanns många andra som gjorde samma sak just då.
 
Åren gick och bloggande kombinerades med allt från driva tidning till starta skomärke, skriva böcker om kvinnors privatekonomi till driva företag inom skönhetsbranschen.
 
Min personliga favorittid med BB var tiden med economista, boken och podden hon gjorde med Pingis Hadenius. Jag extrajobbade själv på bank den tiden och blev intresserad av sparande och aktier. När hon var i Vasa 2013 var jag en av hundratals i publiken som lyssnade på hennes föreläsning.
 
Tråkigt att hon inte gav economista mer uppmärksamhet längre fram. Dock finns fb-gruppen med flera tusen medlemmar kvar (är fortfarande med) men BB slutade profilera sig som en economista och gick vidare till annat.
 
Att påbörja ett projekt och sedan avsluta efter en tid har varit BB:s melodi hela hennes karriär. Hon har sagt det själv i intervjuer att det är hennes styrka att starta upp något och få uppmärksamhet men sen gå vidare.
 
Jag har tänkt på det vad det för bild åt unga entreprenörer att man alltid kan gå vidare till annat när man stöter på problem eller tappar lusten? Vilket framgångsrikt företag idag har inte haft en motgång? Hur hanterar man en tuff period, ger man upp eller kämpar vidare?
 
Senaste tiden har BB skrivit ”öppet” om sina motgångar i företagen. Nu har hon ingen kock, makeup-artist eller contentansvarig som jobbar åt henne. Är det ärligt eller en del av planen? 
 
Innehållet i hennes sociala kanaler skulle matcha den livsstil hon vill leva. Privatjet, välgörenhetsmiddagar, stylist som åker till London och shoppar åt henne.
 
Det skulle finansiera livsstilen hon ville ha, problemet var bara att hennes följare inte ville ha samma sak.
 
Vilken 28-åring flyger privatjet, har en egen kock eller kör porsche?
 
Följarna kunde inte längre relatera till det hon gjorde och skrev om.
 
De trogna stannade kvar, som jag, för det är ju ändå BB, man vill veta vad hon sysslar med.
 
Förtroendet försvann när hon styrde skutan mot lyxliv á lá franska Rivieran. Så nu står vi här, lyxvillan är såld, företaget går på knäna och före detta anställda gråter ut i pressen om tuffa anställningsförhållanden. 
 
Vilken soppa. Fortsätter jag läsa om BB och vad hon har för sig? Absolut, den sagan är ännu inte slut.
 

IMG 2438

Suddigt år tvåtusentre när BB föreläste i Vasa och det var kö för att ta bild med henne efteråt. 

(ps. tänk vad mycket som hänt med bildkvalitén sen dess) 
 

Kommentarer

 • Hanna 13/11/2019 7:45am (23 månader sen)

  Ja men OM man följer. Är det en PR-kupp så funkar det. Jag hade nämligen tröttnat på BB just pga all falskhet, flärd och perfektion. Men senaste veckorna börjat följa igen. Och på nåt sätt tror jag ändå det är äkta!? Kanske inte till 100%!? Men det känns ju nog onekligen som ett luftslott som sprängts i tusen bitar...

  • Alexandra Grahn 13/11/2019 8:30pm (23 månader sen)

   Ja är det hittepå eller är det på riktigt när det gäller BB? :D Det som hon visat på SoMe har alltid känt som blandning mellan fiktion och verklighet. Tror nog lite på att det nu på riktigt spårar för henne. Men vem vet, vi får väl se. Kommer ivrigt följa :D

 • Tidstjuven 13/11/2019 11:12am (23 månader sen)

  Intressant analys! 😄 Jag hör precis som dig till de som följt BB sedan hon började blogga. Och även om hennes blogg trillat bort från min läslista för ett par år sedan så följer jag henne ännu på Instagram och kan inte låta bli att läsa "skvallerbloggars" inlägg om henne nu som då 🙈 Det är något med hela BB-konceptet som är så fascinerande, trots att det spårade ur för länge sedan. På något vis tror jag ändå inte att det här som händer just nu är en del av hennes plan (utan snarare fasaden som rämnar), men man vet aldrig med säkerhet. En fascinerande människa är hon i varje fall fortfarande.

  • Alexandra Grahn 13/11/2019 8:26pm (23 månader sen)

   Tack :D Ja man kan ju inte låta bli att följa henne, hehe. Tror lite som du också att det nu på riktigt spårar ur, men man vet ju aldrig med den kvinnan :D hon kan lyckas hitta på något nytt imorgon. Vi får se hur det går.

Skriv en kommentar