Alexandra alanning

Hur går man vidare?

Skrivet av Alexandra Grahn 10.11.2016 | 1 Kommentarer

Jag minns när Barack Obama valdes 2008 och igen 2012. Jag minns valet 2012, Obama och Mitt Romney. Tyckte det var en hård kampanj då. Och att det som republikanen stod för och sade kändes så fel! Kände en stor frustration och fattade inte varför amerikanerna inte skulle rösta på Barack Obama!

Mycket hann hända på fyra år. Så mycket att det är en miljdardär som är känd från så mycket annat än politik som ska bli USA nästa president.

Jag trodde det var självklart att det skulle bli Hillary Clinton 2016. 

Efter den politiska bomben som USA släppte igår gick världen in i chocktillstånd. Hur ska man gå vidare efter det här? Borde tillägga att säga Donald Trump är USA nästa president till mitt föregående inlägg över saker jag aldrig trodde jag skulle göra. För nej jag trodde det inte, jag trodde när jag gick och la mig kvällen innan och ställde klockan tidigt att jag skulle vakna upp till en ny dag då, en dag då USA valde sin första kvinnliga president. 

Det finns så många frågetecken med den här mannen. Vad är det för politik han tänker föra? Han, miljardären som fört den smutsigaste presidentkampanjen i USA historia hittills. Vad kan han om politik, hur tänker han göra för att de som är missnöjda mot det politiska etablissemanget i USA ska få det bättre?

Lyssnade på Hillary Clintons tal igår. Det var riktigt bra, hon var såklart besviken men allt hon sa var med stor värdighet och stil. En stark kvinna, en sann förebild! Det här var antagligen hennes sista chans, i alla fall till presidentposten, men hon har banat väg för andra.

 

Kan inte säga annat än att 2016 varit ett händelserikt politiskt år. Jag hoppas att dessa dryga två månader som är kvar av året inte innehåller så mycket dramatik. Ett lugnt avslut på detta år tack! Vi behöver det för att orka inför det som komma skall.

 

Världen förändrades lite igår. Det är ett wake up call för oss som inte tror på den populistiska vågen som blir allt starkare. Vi ska inte ta något för givet, vi måste också stå upp för det vi tror på! Vi kan göra världen lite bättre igen om vi alla hjälps åt. 

 

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar