Alexandra alanning

Kulturabstinens!

Skrivet av Alexandra Grahn 03.04.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Med en snart fyramåning i huset som helammas och som helst vill vara med mamma blir  det inte mycket spring på lokala evenemang just nu. Det har lett till att jag lider av akut kulturabstinens. På Facebook ser jag evenemang på evenemang gå förbi. Klickar på intresserad men vet att det inte kommer att bli av. 

En tanke som uppstod i samband med min kulturabstinenshet (ord?) är när jag och Simon borde göra något bara vi två? Alltså lämna Sally med barnvakt (iiik!) och göra nåt bara vi. Det har vi alltså ännu inte gjort. Det känns lite skamset att vi ännu inte haft den där omtalade dejtnight som nyblivna föräldrar ska ha i något skede efter att ungen kommit ut. När man instagrammar bilder på sin partner och hashtaggar egentid,datenight,barnvakt osv. Eller ska och ska, men det känns som att det är det man borde. 

IMG 0849

Varför är det pinsamt att erkänna att vi int gjort något bara vi två? Restaurangbesök, teater eller något annat. För här sitter vi hemma på kvällarna för det mesta. Visst vi hinner, men det är så lätt att jämföra sig med andra och tänka att så borde vi också göra. Typsikt att man faller för pressen att känna så fast man vet att man int borde. 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 • Madde 03/04/2018 9:26pm (3 år sen)

  Ifall det känns motigt - ni hinner nog JÄTTEJÄTTE många gånger på dejt fast ni inte satsar er tid på det ännu.
  Känns det som ni vill göra det, go for it! Skaffa en barnvakt, ät en god matbit, se en revy eller gör nåt annat kul och kom hem ett par två-tre timmar senare. Lagom tills kvällstet typ, hehe.
  Ifall ni inte är redo, vänta.

  Viktigast att det känns bra i magen att lämna barnet hemma, annars njuter man nog inte så mycket. Allt har sin tid.

  • Alexandra Grahn 04/04/2018 12:12pm (3 år sen)

   Joo visst gör man det sen :) har ju nåt kul att se fram emot sen när vi väl slipper iväg på nåt, litet som stort :)

 • Matilda 03/04/2018 9:39pm (3 år sen)

  Hehe, ja tycker int du ska skämmas de minsta! Den enda ”egentid” jag å Hanne ha haft sen Nathanael föddes ha vari att fara iväg å handla ett par gånger (å båda gångerna ha vari efter att han fylld 1). :D

  • Alexandra Grahn 04/04/2018 12:11pm (3 år sen)

   skönt att höra att andra har de så också :D

Skriv en kommentar