måndag 22 januari 2018 - 14:25

Kan aldrig få nog av..

Hudvårdsprodukter och smink! Brukar kort och gott bara säga produkter och hit räknar jag allt från balsam till ögonskugga.

Älskar att ha olika typer av krämer och burkar i badrumsskåpet. Det är min absolut största svaghet när det kommer till shopping. Har svårt att hejda mig när det kommer till att köpa hudvårdsprodukter.

Att man i princip alltid passerar en taxfree när man ska till och från Åland gör ju inte saken bättre. De senaste åren har jag nästan handlat allt smink och dylikt på antigen flygfältet eller färjorna. 

Nufötiden har jag int samma tid att lägga ner på att stå i badrummet och göra mig fin. Så istället tänkte jag fylla i Sevendays veckolista som just handlar om vilka produkter man har i badrumsskåpet.

 

I mitt badrumsskåp finns alltid

Allt för mycket produkter! Två favoriter som alltid måste finnas är Lancomes mascara hypnose eller babydoll och Niveas sminkborttagning. 

Så här är skåpet organiserat

Väldigt dåligt. Allt ligger huller om buller. 

En sminkprodukt jag inte klarar mig utan

Mascaran från Lancome. Har använt den sen jag var 14-15 isch. Testat andra mascaror men alltid gått tillbaka till Lancomes. Den mascara som kommit närmast samma kvalite som Lancome är Isabella Löwengrips mascara men den tillverkas inte längre tyvärr. 

 

IMG 8

IMG 6519

Ibland brukar jag ha fransförlägning. Som tur är jag ändå noga med pengar och spenderar inte för mycket på smink och produkter. Hade jag inte varit det hade jag nog jämt haft fixade fransar och bryn. Det är ett ekonimskt mål i framtiden att jag ska kunna ha så bra med cash att jag utan att det känns i plånboken kan unna mig fransförlägningar och spaupplevelser när jag vill. 

En produkt som ligger och dammar

Har produkter från Clinique som ligger och dammar. Använde den serien förut tills jag märkte att min hud blev alldeles torr och fnasig. De enda jag använder nu är deras puder.

Jag brukar/brukar inte kika i andras badrumsskåp

Nej det brukar jag inte. 

En produkt som är alldeles för dyr, men nödvändig

Clarins Illusion Blush. Lite väl dyr men mycket bra. Speciellt när man är småbarnsförälder och har lite tid på sig att sminka sig. På några sekunder har man fått lite färg på kinderna utan att behöva ta fram både rouge och borste allt är i ett i den här. Ett plus är att locket är en spegel så man har alltid det med sig.

IMG 4340

Kaos. Ja oftast ser mitt smink ut så här. Allt är utspritt. 

Ett bra budgettips

Köp nagellacksborttagning från billiga kedjor. Det är något som jag inte tycker behöver vara av någon bättre kvalité billigt som dyrt funkar lika bra. 

Så här mycket lägger jag på toalettartiklar/smink i månaden

Olika. Just nu 0 euro. Men när jag väl köper kan det gå på allt från 20 euro till 80 euro beroende på. Det är farligt t.ex. om jag går in till Sephora i Stockholm, ojoj.. Vill ha allt därifrån. 

De här finns alltid i min väska

Facemist. Mina favoriter är från Body Shop och Make Up Store. 

IMG 4200SPA Om jag fick välja skulle jag sitta så här väldigt ofta. 

 

 

 

tisdag 7 november 2017 - 20:34

"Fråga det jag inte vet och lära mig av mina misstag"

Karriärslistan kändes först som väldigt orelevant för mig men var int sen det alls när jag fyllde i den:

 

Jag jobbar som

Ingenting, jag är mammaledig!

Karriär i jobbet för mig betyder

Att våga ta det där nästa steget som man drömmer om.

Tre saker jag kan göra, för att nå mina mål är

1. Utvecklas som skribent 2. Ta an nya utmaningar 3. Ständigt söka efter ny inspiration.

Det här är mitt nästa mål i karriären

Hitta ett jobb efter mammaledigheten 

IMG 2När jag börja på Nya Åland. Oj vad mycket jag har lärt mig sedan dess! 


Här ser jag mig själv om ett år

Fortfarande mammaledig hoppas jag 

Tre saker jag lärt mig under mitt arbetsliv

1. Tänk på dig själv först det är ingen annan som gör det. 2. Ha en bra chef om du inte är din egen chef. 3. Alla har dåliga dagar ibland. 

En person jag ser upp till, karriärsmässigt

Min pappa som är egenföretagre men alltid haft tid för oss barn när vi var små. Mamma också för den delen, hon var hemma med oss mycket när vi var barn. Minns det som en lycklig tid. 

Mitt drömjobb

Skribent på en inredningstidning 

Som anställd är jag den här typen

Lojal och kanske ibland för snäll och ger mer av min tid än vad jag skulle behöva.

Som chef är jag den här typen

Har aldrig hittills chefat på riktigt

Ett mål jag uppnått i min karriär

Jobbat på en tidningsredaktion. 

 

2016 IDA3711 kopia2

Så här jobbar jag aktivt för att lyckas på jobbet

Fråga det jag inte vet och lära mig av mina misstag. 

 

 

 

 

 

torsdag 24 augusti 2017 - 20:13

Filmlistan

Filmlistan varsågod : 

Jag tycker att filmer är: Ett av de bästa sätten att konsumera kultur på. Sen medialinjen kan jag inte se på en film på samma sätt som förut. Kurserna vi hade där gav mig ett helt nytt sätt att se på rörlig bild på. Jag uppskattar film på annat sätt nu men stör mig också på en del typer av bild och klippning. Men jag kan också bli helt tagen av en rörlig bild på ett sätt som jag inte skulle ha blivit innan.

 

Den bästa film jag sett: Love Actually. Älskar filmer med brittiska skådespelare. Kan se den hur många gånger som helst. Favoritscenen är den i början på Heathrow när Hugh Grant säger det här:

b22a610bbc4bbb51c309757b44443c81Bild från pinterest 


Bio eller hemmamys: Hemmamys 


Den här filmen borde aldrig ha gjorts: När lillasyster var här såg vi en enormt dålig film som finns på Netflix. Den hette Rumor has it med Jennifer Aniston. Vi skratta till sista bara åt den för den var så skit. 

En film som berört mig: Har svårt att välja en. När jag var liten var Titanic en film som berörde mig och jag blev helt besatt av fartyget och dess historia. Blev också förälskad och betagen av Gone with the the wind en gång. Ju äldre man blivit har man sett så många filmer att man nästan inte kommer ihåg allt. Men en film som berörde mig var en ny film som finns på Netflix som heter The fundementals of caring. 

Mitt bästa biosällskap: En kompis eller Simon. Har också gått på bio helt själv, inte så dåligt det heller. 

Det bästa att äta framför en film: Chips och dipp + vin till. 

Hen skulle spela huvudrollen i filmen om mig: Cameron Diaz, hon e bäst! 

Den senaste film jag såg: What happens in Vegas och Bad teacher.  Såg dem med lillasyster när hon var här, romcoms man kan se hur många gånger som helst. Gäller typ alla filmer med Cameron Diaz.

Så rolig! 

 

måndag 31 juli 2017 - 22:21

Gillar ordning och reda på jobbet

 

Jobb & Karriärslistan, varsågod: 


När jag var liten ville jag bli

Ridande polis.


Nu jobbar jag som/studerar jag till

Studerat statsvetenskap och masskommunikation och nu jobbar jag som journalist. 

IMG 4093

IMG 4166

2015, medialinjen året. Typ ett av tungaste men ändå ett av roligaste å mest lärorika åren. Bild 1: innan vi sko sända live i Yle Vega var så nervös!  Bild 2: Efter det for jag till Nyan på praktik i två veckor. Hadd aldrig trott att jag sen skulle börja jobba där. 


Det här har jag jobbat med under min karriär

Ja, karriär och karriär har ju varit klar från skolan i lite över en månad bara. Men jag har ju hunnit jobba en hel del med olika saker. Till exempel på vårt familjeföretag, har också jobbat en del som mässvärdinna bland annat på Finlands Bostadsmässa när den hölls i Kokkola. Under studieåren på Åbo Akademi jobbade jag på Aktia.Förra året jobbade jag som kulturredaktör på Nya Åland och nu jobbar jag på Nya Åland som journalist. 

17155172 10208022632556249 9090058215578483543 n

På jobb på Aktia en dag när mumin hälsa på, hehe. 

 

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är

Ingen dag är den andra lik. Man får nya utmaningar varje dag och träffar nya människor.  Har ett jobb som jag tycker om. 


Så här ser en vanlig dag ut på jobbet

Går till jobbet till klockan 9, startar datorn, läser mejl och läser vår tidning och Tidningen Åland. Kollar nyhetsajter i Finland och Sverige. Efter det morgonmöte där redaktionen går igenom vad vi ska göra under dagen. Går på intervjuer, pressinfon eller reportage. Vissa dagar är man endast inne på redaktionen och ringer runt och intervjuar. Eftermiddagarna går oftast ut på att skriva ut alla intervjuer man gjort. Men ingen dag är exakt som den andra lik. Blir aldrig trist. 

 

IMG 3974

IMG 4765

Reporter på vift. Ibland intervjuar man kor och ibland klättrar man upp i en fyr. Same same but different.

 

Ett karriärsmål jag har

Skulle vilja skriva något för affärsmagasinet Forum. Eller så skriva texter till inredningsreportage för någon svensk inredningstidning. 


Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet

Är den som gillar ordning och reda. Tar alltid min arbetsdag på fullaste allvar och får alltid dåligt samvete om jag "sjabblar" bort tiden med något. 


Ett arbete jag inte skulle kunna ha

Pilot eller sjökapten. Förstår int att någon vågar styra ett plan eller ett fartyg. 


Mitt drömjobb

Kunde absolut tänka mig att jobba på bank igen. Där träffar man också mycket människor och jag gillar ju ekonomi så det skulle passa mig bra. Att kombinera bankjobb med något typ av skrivande/sociala medier vore en dröm. Typ informatör och ansvarig för sociala medier för någon stor bank vore nice. 

 

10417830 10201756339702844 3307903149173522649 nVad det sen blir i framtiden för jobb återstår att se. Just nu ser jag fram emot mitt viktigaste jobb ever, ska ju bli mamma! 

tisdag 25 juli 2017 - 23:39

Passion for fashion

Modelistan varsågod:

 

Mitt intresse för mode är

Ganska stort. Det var ännu mer för några år sedan då hade jag en riktig passion for fashion. Under några år levde jag lite á la Carrie Bradshaw-style med mottot I want my money where I can se them, hanging in my closet. Nu är jag mycket mer ekonomisk och spontanshoppar sällan och är mer noga med att använda det jag har. 

 

Så här beskriver jag min stil

En längre tid har min stil inneburit ganska mycket svarta enkla kläder. Jag är också lite tantig i min stil. Gillar en minimalistisk klädstil som man kan piffa till men någon häftig assecoar. Men jag är absolut inte emot mönster och gillar att nu som då ha häftiga färger eller mönster men det är inget jag går omkring i dagligen. 

IMG 5421

IMG 5113

(Alltså huur snyggt var inte golvet i förra lägenheten! )

 

Jag köper mina kläder

Mest i butiker jag är en dålig nätshoppare. Jag är också flitig med att söka på loppis och seccond hand. Gillar att prova innan jag köper. Blir mindre onödiga köp då. 

IMG 6870

IMG 6135

Loppisfynd från i vintras för under en tia. Det jag int prutar på är bra skor, hunterstövlarna är inte från loppis. 

 

Min favoritdesigner

RISK made in Warswa är en favorit jag gärna skulle ha fler plagg av tyvärr är de svåra att få tag i. Vet inte om det går att beställa till Åland (kan bli krånligt med tullen och så). Gillar också Lindex och COS när det kommer till basplagg. Jag är ett riktigt väskfreak och har i många år älskat Longchamp-väskorna. Jag hade dom redan innan de blev utjatat och alla skulle ha en. Har säkert tio stycken i olika storlekar och färger. En anna favorit är min väska från Malene Birger. Drömde om en Louis Vuitton i många år men den drömmen har jag gett upp skulle aldrig i nuläget lägga så mycket pengar på en väska. 

IMG 2399

IMG 2034

Tantstilen kommer fram i min kärlek till Longchamp


Stil är viktigt/oviktigt efterom

Tycker det är viktigt. Man kan uttrycka sig genom kläder och stil. Kan låta ytligt men jag blir mycket lyckligare om jag har en stil och kläder jag tycker om. Kläder hjälper till att känna pondus under en arbetsintervju eller att känna sig som en prinsessa i en riktigt vacker klänning. Man kan spexa till det med kläder. Jag gillar till exempel roliga pyjamas och tofflor. 

IMG 2451

IMG 2184

 

Det här saknar jag i garderoben

Det hittar jag i syrrans eller mammas garderob. Där finns alltid det man inte själv har (andras kläder är alltid bättre än ens egna, varför är de så?) Nu bor vi ju lite långt ifrån varandra så det blir inte lika ofta besök i deras garderober. Det jag på riktigt saknar just nu är lite gravidkläder. Det har varken lillasyster eller mamma i garderoben. 

DSC 0099Har man en syster har man alltid nån att låna kläder av. Fast sådär lätt och smärtfritt går ju int alltid "lånen" till. Lite bråk brukar höra till men mer sällan nuförtiden. 


Jag lägger så här mycket på kläder i månaden:

 Olika, svårt att säga. Helst 0 euro i månaden så ofta som det går. Den här månaden blev det lite preggo-plagg från Stockholm och lite annat smått som en solhatt och en kjol. Totalt ungefär 100 euro.

Mitt favoritplagg:

IMG 4

Kanske mina marimekko-strumpbyxor. Dom har jag använt mycket.

måndag 26 juni 2017 - 15:08

Blogglista: Medievanor

Det första nyhetsmediet jag konsumerar på morgonen är

Nya Åland och Svenska Yle. Vill först få en update på Åland och sen Finland. 

I framtiden kommer massmedierna att

Jag tror massmediernas roll kommer vara lika viktig i framtiden som nu. Om inte kanske ännu viktigare. Vem är det som ska granska vårt samhälle om inte medierna. Speciellt den senaste tidens händelser  med allt från Sipilä till regeringskriser har visat hur viktiga våra massmedier är. Det är dem vi går till när vi vill veta vad som händer i samhället.

Papperstidning, e-tidning eller ingendera

Både och

Jag betalar/betalar inte för nyheter eftersom

Inte eftersom jag jobbar på en tidning. 

Min favoritapp i nyhetsväg

Använder faktiskt ingen nyhetsapp. Kollar via webbläsaren. 

Jag använder sociala medier för att

Det blir mer och mer ett konstant nyhetsflöde än kanaler där man ser vad vänner och bekanta gör. 

Instagram för mig är

Där jag är mest personlig förutom bloggen då. FB får sällan någon personlig uppdatering av mig längre. FB är mitt nyhetsflöde nuförtiden. 

Jag är bra/dålig på att vara källkritisk

Tror och tycker jag är bra på att vara källkritisk. Kanske för att jag jobbar som journalist och vet en del om hur nyheter produceras och hur man får tag i nyheter. 

IMG 3972Nästa vecka ska jag tillbaka på jobb. 

måndag 15 maj 2017 - 13:26

Jag har aldrig drömt om att backpacka

Tar paus i uppsatskrivandet och fyller i Sevendays reselista! 

Min senaste resa gick till Ylläs alltså Lappland. Kändes ännu mer som en riktigt "resa" eftersom jag flög dit och tillbaka. 

Så ofta reser jag Nå int så ofta om man int räknar att resa alla gånger man ska ta sig till och från Åland. De e ju en liten resa i sig de. Gillar nog att resa utomlands men har aldrig varit en sån som drömt om att backpacka i sydostasien eller tågluffa i Europa. De e liksom int min grej. 

Min drömresa går till Alltid norrut. Svalbard är drömresan eller Grönland. Skulle också kunna tänka mig att åka slalom nånstans i Kanda eller USA. 

En plats alla borde se Island. Mycket att se mycket att göra. Nackdelen är att det är svindyrt. 

622189 3679566240378 399507371 oEn geysir på Island Före...

Efter! 

561862 3679568000422 50043889 n

Tre saker jag packar med Telefon, en bok och bra skor. 

Mitt ultimata resesällskap Faktiskt gillar jag att resa med min familj. Vi har varit på många roliga familjesemestrar under åren. Senast ifjol gjorde vi en resa alla tillsammans. 

72719 1421949161362 607784 nDet har ofta blivit Gran Canaria med familjen eftersom där bor vår moster och våra kusiner som vi gärna vill hälsa på.

Den sämsta resan jag gjort Kanske nån resa då jag blivit sjuk, typ i Turkiet eller när jag och Simon va nyförälskade och åkte till Barcelona och jag fick nån matförgiftning. 

Den bästa resan jag gjort Island.

En inplanerad resa Våra åländska vänner ska gifta sig i Grekland i september och vi ska med dit.