Alexandra alanning

Livet på en ö

Skrivet av Alexandra Grahn 31.10.2016 | 1 Kommentarer

- Det går ju alltid komma hem igen, sa mamma om min Ålandsflytt. Om du inte trivs, saknar oss eller helt enkelt bara vill flytta. Du kan alltid komma hem.

- Ja visst, jag kan alltid komma hem igen. 

 

Jag visste att det var dags. Dags att se något annat, det må "bara" vara Åland men det är alltid något. 

 

Så nu bor jag här på paradisön Åland, fredens öar eller vad man nu vill kalla det. Snart har jag bott här ett år och nu börjar jag också blogga om livet på ön. Namnet "Ingen äkta ålänning" kan man ta med en nypa salt om man vill. Men det är min blogg och jag skriver om livet ur mitt perspektiv så då får bloggen heta Ingen äkta ålänning eftersom jag inte är någon ålänning. Äkta österbottning kanske, men inte ålänning, åtminstone inte än. 

 

Jag kommer också att skriva om annat  som jag är intresserad av, journalistik, samhälle och vardagsekonomi. På fritiden ser jag på alldeles för mycket serier och filmer och förösker hinna läsa böcker så det kanske blir något sånt här också. 

 

Som bäst njuter jag av hösten på ön. Reser lite, jobbar, upptäcker Åland och har det bra i lägenheten i Mariehamn där jag bor tillsammans med min sambo. 

 

2016 IDA3703Fotograf: Ida Jansson 

Kommentarer

 • Liisa 01/11/2016 3:16am (7 år sen)

  Så roligt att du börjat blogga här! Jag var också journalist på Åland förrförra sommaren (kulturredaktör på Nyan) och kan redan nu le igenkännande åt saker i din blogg. Åland ÄR speciellt, ja snudd på exotiskt. En mumindal.

  • Alexandra Grahn 01/11/2016 9:47am (7 år sen)

   Jo jag fick höra av gänget på Nyan att du har jobbat här :) Va kul att du känner igen dig, för visst Åland är speciellt på många sätt. Förtjänar helt klart att lyftas upp lite mer!

   • Liisa Mendelin 02/11/2016 6:06am (7 år sen)

    Aaah, så då har du ju alltså exakt samma jobb som jag hade. Jag tyckte det var otroligt roligt och lärorikt (älskar verkligen den redaktionen!), men så himla stressande. Var tvungen att ligga på en spikmatta varje kväll för att alls kunna varva ner och somna. Allt var bara jobb jobb jobb. Om du behöver vädra erfarenheter därifrån så är jag inte längre än en fb-chat borta!

    • Alexandra Grahn 02/11/2016 7:02am (7 år sen)

     Känner SÅ igen mig! ;) ja det är verkligen jobb jobb här men intressant och lärorikt. Ojj jaa absolut, int alls omöjligt att ja hör av mig :)

Skriv en kommentar