Alexandra alanning

Minnen från USA

Skrivet av Alexandra Grahn 01.08.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Veckotema på Sevendays och Foodly är USA. 

487620a98e61ed28360e7f4c1e76801c2källa bild 

 

Tänkte dra mitt strå till stacken och bjuda på några USA-minnen. Jag har varit exakt en gång till Amerika och det börjar bli ganska många år sedan nu. 

 

STORT Ja allt är faktiskt större i USA. Mataffären, The Mall, bilarna, vägarna, människorna.

Och det jag minns bra var att man fick så otroligt stora glas med limsa på restaurangen. Dessutom gratis refill, man ba whaaat? Som om man skulle orka dricka upp det första glaset ens. 

 

VAPEN Vi hälsade på släktingar och en dag följde jag med min småkusin till hennes collage. Jag var kanske 12-13 då och fattade noll av föreläsningen men det jag förstod strax efteråt var hur liberal USA:s vapenlag är.

Vi for nämligen till småkusinens pojkväns door , alltså där man bor, och där visade han och en kompis stolt upp ett stort automatvapen. Så där bara, det hade det i en låda ovanför sängen. Hur sjukt som helst. 

 

KONTRASTER Vi besökte Florida och Georgia. I Florida bodde våra släktingar i ett gated community,  där bilarna har streckkoder för att komma in. 

De släktingar som bodde i Georgia bodde nog i lite mer "normala" förhållanden. Men jag minns att vi i Georgia körde förbi trailerparks där det var ganska fattigt.

 

De roligaste minnen från resan är Disney World (såklart) Coca-Cola museet i Atlanta, NHL i Florida, basketball i Atlanta, att se en alligator på nära håll när man är ute och går (Florida), och att man fick äta chips och kakor till mellanmål USA-style. 

 

Det var en jätterolig familjesemester. Jag hoppas att jag snart kan åka till USA igen, det finns ju hur mycket som helst att upptäcka där. 

 

Over and out. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar