Alexandra alanning

Niomåningen!

Skrivet av Alexandra Grahn 08.09.2018 | 0 Kommentarer

Imorgon har vi en niomåning i huset. Hur är läget med denna niomåning kanske någon undrar?

Rolig ålder för det händer en massa och väldigt snabbt. Antagligen går det väl full fart framåt i samma takt tills hon är nio år hädanefter. 

Inget kryp än, bakåt far det, åt sidorna men framåt så gungar det mest på stället ännu. Det tog länge för henne att lära sig att sitta helt själv utan stöd. Ungefär en månad sen klarade hon av det riktigt bra själv. Så äntligen kunde vi börja använda matstolen ordentligt och hon orkar faktiskt sitta där och äta.

Mat ja, ammar ännu på morgon och kväll (och ibland lite på natten om hon vaknar) men annars är det riktigt mat som gäller. Hon är inget matvrak men det mesta går an. 

Hon har lärt sig dricka vatten ur pipmugg också så nu är jag int längre orolig att hon inte får i sig tillräckligt med vätska på dagarna när vi dragit ner på amningen. 

 

Just nu är matlusten sisådär men det tror jag beror på att hon har FYRA tänder på gång. Hon dreglar jättemycket och det ser ut som en snigel varit i farten där hon rört sig på golvet eftersom hon lämnar spår av dregel efter sig. 

 

fullsizeoutput 3036

 

Tänderna bråkar också med sömnen. Det är mycket skrik och gråt vissa nätter och ibland tar det länge att somna på kvällen. 

 

Innan tänderna började bråka hade hon börjat sova kvällarna bra i egen säng men sen blev det tvärstopp. Och nu har jag inte ens orkat försöka flytta över henne. I min armhåla sover hon bäst och när int tänderna bråkar så sover hon riktigt bra. 

 

Det är väl en trygghetsgrej också och med tiden så går det väl bättre att sova längre och längre ifrån mamma. Vi kommer dit.

fullsizeoutput 3035

 

Niomåningen jollrar och skrattar mycket. Säger mamm-amm och näjj-näjj och nann-nann typ sånt.

Hon är ganska lugn gillar att sitta och pilla på saker, kan vara helt uppslukad av en knapp eller dragkedja. 

Men sen igen blir hon jättearg när hon int kommer fram fast hon vill. Nio månader, lika länge på utsidan som på insidan. Tänk, om tre månader har vi en ettåring i huset. 

 

Så det är läget med vår niomåning. Ha det bra! 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar