Alexandra alanning

Om sömn

Skrivet av Alexandra Grahn 13.11.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Jag är en person som behöver mycket sömn och jag tycker om att sova. Jag har lätt för somna på kvällarna och jag sover gärna länge på mornarna, kanske mer än vad jag behöver.

 

Jag önskar att jag var en sån som vaknar tidigt på morgonen och känner mig pigg. Jag gillar tanken på att stiga upp tidigt men det händer sällan. Om jag bara kan så tar jag alltid sovmornar på helgerna. Jag är 25 år och kan fortfarande utan bekymmer sova till halv 12 på en lördag. Jag har inte ens huvudvärk av att ha sovit för mycket.

 

Ibland undrar jag hur jag någonsin skulle klara av att vara småbarnsförälder och vaka och stiga upp i ottan med barn som vaknar. Hur orkar ni som gör det?

 

Ifjol läste jag någonstans att januari är en månad då man ska sova mycket. Helt enkelt ladda batterierna ordentlig med sömn. Varför det just är januari är för att då sover också naturen och allt går mycket långsammare. Då kan man själv också passa på att ta det lugnt.

 

Nu är det ju bara november och slutet av året med med jul och nyår som närmar sig. Den tiden är  rolig och händelserik men för många också smått stressig med en massa förväntningar och annat. Kanske vi behöver mera sömn i januari av den orsaken också, att vi tar ut oss lite väl i december och behöver återhämta oss efter det?

 

Jag lovar alltid mig själv att inte göra någon större grej av julstress men det blir ändå alltid mycket innan det är över. Att jag redan nu tänker på det är ett tecken. Vi får väl se hur det blir.

 

 IMG 5681

 Sov gott ZZzzZ ....

Kommentarer

  • Hanna Stigzelius 14/11/2016 1:37pm (5 år sen)

    Hormoner i kroppen hjälper massor när man har en spädis. Man blir inte trött på samma sätt. Och så är det mycket en vanesak tror jag. Jag behövde också minimi 8-9h sömn per natt före barnen. Nu räcker 6-7h mer än bra. Nånting jag aldrig trodde innan!

    • Alexandra Grahn 14/11/2016 11:06pm (5 år sen)

      Okej! Intressant, det är bara så svårt att föreställa sig det nu när man är värsta sömntutan!

Skriv en kommentar