Österbotten tur och retur

onsdag 11 oktober 2017 - 14:20 | 0 Kommentarer

Tillbaka på ön efter en helg uppe i norr. Att åka härifrån med bil och bara stanna en helg är inte riktigt optimalt det är mycket körande och mycket sittande på färja. Men det är det värt!

Vi hann med mycket men ändå allt för lite. Vårt huvudsakliga mål med resan var att hämta hem vår nya bil. Så nu har vi vad vi tror kommer vara en perfekt familjebil en Volvo v70. Det är lyx att ha en kompis i Vasa med bilfirma som hjälper till att hitta bra bil! Nu väntar bara en hel del pappersarbete för att tulla in den på Åland.

IMG 1424

Österbotten var så fint. Riktig ordetnlig ruska den här hösten. På Åland är det typ grönt fortfarande, nå int nu riktigt men träden har int alls lika fin färg som i Tärjär. Se nu bara vilka gula fina lönnar mamma och pappa har på gården. 

Hann int alls träffa så många kompisar som jag hade velat göra. Varken i Tärjär eller Vasa. Vi bodde i Vasa hos våra kompisar M och M som snart ska gifta sig (!) roligt att hinna umågs med dom ordetnligt åtminstone. Vi var bland annat till loppis en sväng och oj vad Vasa har bättre loppis än Åland! Det saknar jag. 

Det är nästan ett år sedan jag var i Vasa sist och jag har nog saknat staden, det är ju där jag en gång har bott och haft mitt liv. Men jag märkte nu att jag inte fick en sån där hem-hem känsla när jag var där. Istället hade man glömt bort hur mycket folk och trafik det är där jämfört med här. Det har byggts nya hus och man kom int ihåg per automatik hur man skulle ta sig med bil från ett ställe till ett annat. Det märks helt enkelt att man varit borta därifrån ett tag. 

Jag var också in en sväng till ÅA och lämnade tillbaka några böcker jag hade lånat när jag skrev gradun. När jag gick in i byggnaden fick jag inte alls någon känsla av att jag vill tillbaka. Snarare tvärtom, det kändes skönt att den tiden nu är över. På ett bra sätt det är skönt att ha det bakom sig och nu få fokusera på något nytt. Studietiden var en av bästa tiderna men allt har sin tid. 

Och Tärjär var ju absolut det bästa att få se även om vi bara hann vara där några timmar. Lite ledsamt var det såklart att åka därifrån men jag tänker att jag tar igen det sen när jag är mammaledig. Då ska jag och babyn ha mycket Österbotten-time! 

 

 

Ha de bra!  

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.