Alexandra alanning

På bal i tidningsklänning

Skrivet av Alexandra Grahn 05.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Sjätte december är lite av en helig dag för mig. Det ska vara god mat, gott att dricka och så kollar jag på balen och man får inte störa mig. Alltid med twitter framme på en skärm, det är den enda dagen på året jag använder twitter för att kunna följa med kommentarerna som handlar om om festen.

Självständighetsbalen är ju den kanske största festhändelsen i Finland. Varje år jag lika nyfiken på vem som är där och vad de har på sig. Speciellt om det är någon man känner som är bjuden. I år är det extra roligt för Nya Ålands chefredaktör, min förra chef, Anna Björkroos ska gå på balen. Hon tar årets tema som är klimattema på största allvar. Hon ska gå på bal iklädd en klänning gjord av tidningssidor ur Nya Åland! 

Häftigt! När man känner Anna är man inte ett dugg förvånad. Det är hon och så också Nya Åland! Eftersom jag har jobbat där vet jag hur modig den redaktionen är att testa nya saker och vågar sticka ut. 

Det står om klänningen i dagens Nya Åland (5.12) den är designad av åländska Linda Karlsson som är känd för att återbruka material när hon syr upp kläder. 

 

Skarmavbild 2018 12 05 kl. 12.44.08

 

                        Skärmdump från dagens Nya Åland

 

Ska bli intressant att se om andra gäster också uppmärksammar klimattemat i någon form. Gissar på att många som är bjudna år efter år använder samma kläder som på fjolårets fest. 

Det fanns en bild i tidningen när hon testade klänningen då den inte var färdig. Jag är jättenyfiken på att se hur den blev. I år blir det extra roligt att se balen, spännande!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar