Alexandra alanning

Post gravidum.

Skrivet av Alexandra Grahn 19.12.2017 | 0 Kommentarer

Redan i förlossningssalen strax efter förlossningen sa jag åt Simon flera hur otroligt skönt det var att inte vara gravid längre. Halsbrännan var borta och jag kände mig flera kilo lättare genast (int så konstigt hade ju int nån bebis i magen längre). 

Däremot sitter en del vanor kvar som att plocka upp saker med fötterna. Sista tiden kunde jag inte böja med ner och jag märker att jag fortfarande plockar upp saker med tårna ibland av ren vana. Sista månaden sov jag bara på vänster sida och det känns jättekonstigt att nu sova på höger sida, lite som att jag int vill det. 

Även om jag hade en riktigt bra graviditet både jag och babyn mådde bra under hela tiden så saknar jag nog int att vara gravid. Speceillt sista tiden var tung. Hade också ganska tråkigt ibland men det är jag glad för nu i efterhand. Det är nyttigt att ha tråkigt för nu har man allt annat än tråkigt! Oj vad dagarna går fort.

För lite mer än en vecka sen levde jag pensionärsliv där en timme kändes som en hel dag men nu går en timme i ett huj. Det svängde från pensionärsliv till småbarnsliv över en natt bokstavligen. Och glad är jag för det. Hon var nog så uuurväntad! Även om det är tungt med allt som är nytt och lite skrämmande och spännande så skulle jag nog aldrig byta bort det. 

9bf7e6ae85c80ab217e4a578673d9f03Bild MUMINMAMMAN När det blir tungt brukar jag tänka på Muminmamman. En mamma som har världens längsta tålamod. Och det gör inget om det inte alltid blir som man tänkt sig. Som i boken Hur gick det sen? när Mumintrollet kom hem med mjölken som blivit sur sa Muminmamman: vi dricker hädanefter saft. 

 

Man får helt enkelt ta det som det kommer. 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar