Alexandra alanning

Rivet ur arkivet

Skrivet av Alexandra Grahn 04.11.2016 | 1 Kommentarer

Det bästa med att nu ha en blogg är att jag har ett ställe att publicera alla mina skriverier jag sparat i min dator. Kanske inte allt men en del i alla fall. Känns som att jag har bloggat redan utan att egentligen ha bloggat. 

Söker inspiration till en helgkrönika som jag ska skriva idag inatt ännu. Hitta en text som jag skrev några månader efter att vi flyttade till Åland. Den passar inte som krönika så det får bli ett blogginlägg istället: 

Att börja ett nytt jobb är aldrig lätt. Skräcken av att kastas in i något nytt och okänt är bland det värsta som finns. Det är en utmaning som heter duga. Jag har ingen aning om jag klarar av det här. Så mycket nytt, så lite tid. Att dessutom försöka studera på samma gång. Är jag dum i huvudet eller.

I min första spalt skrev jag om att jag behövde något nytt. Jag behövde Åland. Jag har valt detta själv. Varför känns det då så tungt ibland? Jag saknar min familj, mina vänner och mina hemtrakter. Jag saknar att kunna gå på stan och träffa folk som jag känner, en kusin eller en klasskamrat. Att gå i trapporna i Academill och klaga över hur kallt det är där. Att vi har för lite utbud av kurser och att det nog var bättre mat i Alexander när vi gick första och andra året.

Jag saknar pampas nationaldag, jag saknar riksåttan och Svensk ungdom. Jag saknar Vasa, torget och Rewell center, Ollis och Mällis. Kyrkoesplanaden, jag saknar Kyrkoesplanaden! Att gå förbi Kinamuren och Övningsskolan, förbi den lilla gula kyrkan som står på vår gård som jag aldrig riktigt fattade vad dom håller på med där. In i trapphuset och upp för trapporna till andra andra våningen och hem. Men jag bor inte där längre.

Jag bor i ett rött hus med en gul dörr. Jag känner inte våra grannar. Det är ett fint hus vi bor i.Vita väggar, rutigt köksgolv, allt är nytt. Jag är ny, ny i stan, ny på ön. Känner endast en handfull människor. Hur ska man hitta nya vänner? Det börjar bli mörkt och det har regnat hela dan. Det vackra vintervädret börjat bli ett minne blott. Vår hyresvärd skaffade en större soptunna till gården, den är gul och riktigt ful.

 

Haha, låter  som att ja skulle ha värst stora släkten när jag skriver jag saknar att stöta på en kusin på gatan! Faktist så den hösten jag flytta från Vasa så bodde båda mina syskon där och två kusiner, så chansen att stöta på nån ( vi studera alla dessutom) var ganska så stor :D 

 IMG 2

Kommentarer

  • LillMorran 05/11/2016 10:22am (4 år sen)

    Jag jobbar med en Ålänning hen säger att Österbottningar är mycket mindre sociala än Ålänningar, och Ålänningar är mycket mera glada! :) ...kanske det stämmet, jag är ju österbottning, så kanske vi nog är lite mera reserverade! :)

    • Alexandra Grahn 05/11/2016 1:37pm (4 år sen)

      Ja det kan hända, kanske det :)

Skriv en kommentar