Alexandra alanning

Shopping och bostad

Skrivet av Alexandra Grahn 02.03.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Bild 22 12 2016 kl. 18.38

Bild 27 12 2016 kl. 17.27 3

Bild 26 02 2017 kl. 20.48

Bild 25 10 2016 kl. 13.54

NÅGON SOM GILLAR SVART ELLER? :D Den blommiga "hupparin" köpte jag i Rotterdam från en butik som heter TK Maxx. Det är typ som en Outlet som säljer kläder och inredning från andra butiker till ett billigare pris. Brittisk kedja men finns tydligen i Holland också. Fanns mycket spännande där och det mesta var riktigt billigt :) Så gå in till en TK Maxx och fynda om ni ser det någon gång. 

 

När jag är utomlands brukar jag försöka att handla i affärer som inte finns hemma. Nu finns det ju inte så stort utbud på Åland så jag räknar hemma som Vasa/Helsingfors/Stockholm/Uppsala där jag brukar shoppa. Men snart får vi mera shopping till ön. H&M utvidgar med både H&M Home och H&M Beauty och Lindex ska snart öppna en butik här. 

Jag har ett "shoppingkonto" som egentligen är en fond så pengarna växer också med tiden. Jag är en riktig nörd när det kommer till privatekonomi och har flera buffertkonton och system för att spara pengar. Just nu lever jag ju i en lite knepig situation eftersom jag inte har en fast inkomst. Men tack vare att jag sparat och varit nogrann med min ekonomi kan jag nu leva på det jag sparat. Såklart är det lite tråkigt att bufferten naggas i kanterna och en sak jag ser mycket fram emot med att jobba igen är att bygga upp mina sparkonton igen. Mitt största sparmål just nu är egen bostad. Jag har bostadssparat i många år (det kontot rör jag inte nu) och jag hoppas att vi ska hitta något vi vill ha här på Åland. Just nu drömmer jag om att bygga eget frammom köpa ett gammalt hus. Men det kan ändra beroende på vad vi hittar. 

 

 

Kommentarer

  • AngelicasVärld 03/03/2017 5:26pm (6 år sen)

    JAG är också en ekonomi nörd...jag har ett konto för "basunderhåll" - klippning, ansiktsbehandling, naglar etc...du vet allt det där "lull-lullet" som man annars prioriterar bort...ja jag har 711 andra konton där det spars å har sig också ;-)

    • Alexandra Grahn 05/03/2017 9:40pm (6 år sen)

      Va kul med andra som tänker likadant :) Det är ju int alls svårt att ha olika konton för olika ändamål. Tycker man får bättre koll på läget då.

Skriv en kommentar