Alexandra alanning

Skördefesten 2017

Skrivet av Alexandra Grahn 23.09.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Den här helgen är det Skördefest på Åland. Kanske det roligaste evenemanget som ordnas här. Det finns väldigt mycket att se, göra och äta under Skördefesten. 

För oss blev det en heldag idag då vi besökte en massa öppna gårdar. Det är roligt för man träffar också en massa bekanta överallt och så är det mycket turister i farten. Hitta en massa gott och fint att köpa hem. Solrosor, äpplen, dekorationspumpor, salladsost, houng och andra godsaker. 

IMG 1356

IMG 1315

IMG 1346

IMG 1337

IMG 2

 

Vädret var på topp också. Vi var en sväng till chipsfabriken som var med i Skördefesten och hade fabriksvisning. Efteråt fick man fylla strutar fulla med chips från en CHIPSBUFFÈ. Helt crazy, gott var det också. Fick också smaka på färsk varm chips, mmmm!

 

IMG 1360

Ikväll ska jag gotta mig med allt vi handlat under dagen. Bland annat åländska äppel alltså finns det nåt godare? 

Skördefesten firar i år 20-årsjubileum. Har ni nån gång funderat på att åka till Åland någon annan tid än juni-juli är Skördefesten i september ett bra alternativ. Skördefesten är en grej som funkar bra på Åland eftersom det är en ö och allt är så nära varandra. Överlag tycker jag hösten på Åland är härlig. Närheten till havet gör att det blir en lång och varm fin höst här. 

 

Ha det bra!

 

 

 

Kommentarer

  • Kitty 23/09/2017 11:40pm (6 år sen)

    Jag var också på skördefest idag (på aspegrens, liten marknad som inte går at jämföra med öppna gårdar på åland). Jag har i flera år tänkt åka till åland när det blir skördefest, men ännu har jag inte tagit mig dit... kanske nästa år? :) Ser ut att vara ett härligt evenemang!
    /Kitty

    • Alexandra Grahn 24/09/2017 11:13am (6 år sen)

      Va kul att det ordans skördefest på annat håll också :) Ja absolut ska du komma till Åland på skördefest någon gång! Det är verkligen värt ett besök :)

Skriv en kommentar