Alexandra alanning

Skrivstuga

Skrivet av Alexandra Grahn 23.01.2017 | 3 Kommentarer

Idag inledde jag vecka två av min "skrivstuga". Har just varit till Mariehamns stadsbibliotek och hämtat tre böcker som jag fjärrlånat. Var lite nojig över beslutet att flytta hit och möjligheten att få tag i böcker och material till gradun. Det mesta jag behöver hittar jag på nätet och tydligen gick det både snabbt och bra att fjärrlåna böcker. Så hittills har det gått bra. Jag beställde böckerna i torsdags och fick dem idag riktigt snabbt tycker jag det gick. 

Bibliotekarien som hjälpte mig med att låna böckerna sa: "Lycka till med studierna, ser inte ut att vara böcker man lånar för nöjesläsning". Så sant. 

Har förresten testat den så kallade Pomodorometoden när man ställer en klocka på 25 minuter och jobbar intensivt med uppgiften tills 25 minuter har gått och sen ställer man igen klockan på 25 minuter osv osv (åtminstone tolka jag det så). Vet inte om jag gjorde helt rätt men för mig funkar det bra att komma igång med arbetet på det här sättet. Efter en stund blev jag lite störd på att ha en klocka som ringde med jämna mellanrum så jag stängde av den men med fördelen att jag då var helt uppslukad av det jag höll på med. Man ska ju göra det som funkar bäst för en :)

Andra slags metoder och motiveringar jag har för att komma igång är kanske lite skamset nog att belöna mig själv efter utfört arbete. Har jag något att se fram emot så lockar jag mig själv att jobba vidare så att jag når målet. Det kan vara allt från att jag får gå ut på promenad eller äta något gott. Eller så kan belöningen ligga längre fram i tiden, t.ex. ska jag på en årsfest på lördag och för att "förtjäna" att gå på den måste jag jobba hårt med skrivandet. 

Här sitter jag mesta av tiden när jag skriver, hemma i köket. Imorgon tänkte jag byta miljö förutsatt att den "miljö" jag tänker på har något gott på menyn ;) 

IMG 6748

Kommentarer

 • Göran Djupsund 23/01/2017 6:14pm (5 år sen)

  Bra jobbat Alexandra, fortsätt med belöningarna! Lycka till!
  Göran/professorn

 • Aidai 24/01/2017 5:22pm (5 år sen)

  Haha, skriva precis ett blogginlägg om mina belöningsknep för att orka med en tung vecka! (kmr upp imorgon). Belöningar is the shiet!! <3 Man måst ju satsa på det som funker. ;) 25min metoden lät intressant, ska testa! :) Kram!

 • Sonja Rodén 24/01/2017 5:53pm (5 år sen)

  Sicken cool professor vi har som kommenterar på bloggen din :D
  Heja heja från Vasa. Ska ta inspis från dina belöningar och tänka så jag med under skrivprocessen.

Skriv en kommentar