Alexandra alanning

Slask

Skrivet av Alexandra Grahn 02.03.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

IMG 7041

IMG 7042

Hej från ett slaskigt Mariehamn. Vi hade snö i helgen och jag hann till och med stå på skidorna ett varv. De senaste dagarna har det regnat och slaskat omvartannat. Igår kväll såg det ut så där (bilden uppe) när jag gick hem sent på kvällen. Jag håller på med lite frilansjobb åt Nyan och var in på redaktionen igår eftersom jag behövde föra öva mina texter och ansluta bilder. JAG VILL JOBBA! Det var så roligt att vara tillbaka så efter att jag var klar med mina grejer hängde jag med på en grej som två av mina kollegor var på väg till. Hade hursomhelst tänkt gå dit (ett seminarium/diskussion) och det var en bit att köra så det passade bra med samåkning. Idag såg jag att mitt namn ännu står i redaktionsrutan? Ja baa tydligen jobbar ja här? :D Nåväl snart gör jag det på riktigt igen. 

IMG 7013

Annars då? Som jag sa har vi haft lite snö. Jag har varit ute och gå på dagarna och fotat båtar :D Vi bor nära Västra hamnen och på nätterna när det är dimmigt vaknar man av att färjorna TUTAR när dom kommer in här. Det lär nog ska höras ganska så långt över hela Mariehamn men vi som bor nära hör det riktigt bra. Ganska exakt ett år sen jag vaknande av ljudet första gången blev riktigt rädd å ba Va e de som händer? På bilden ser ni Amorella och Grace. Dom kör in här varenda dag mellan klockan två och tre någon gång. Ibland brukar jag undra över hur det räcker passagerar till alla färjor. Dom här två är ju långt ifrån alla färjor som kör förbi här. Antar att frakten har en viss betydelse i det hela men ändå. 

IMG 7014

Lite mera snö. Trots att det är blåsigt och snöslask ute just nu skulle jag inte vilja bo nån annanstans än på Åland. Det slog mig här om dan hur bra jag trivs här på ön. Inget jag skulle vilja ändra på. 

IMG 7035Mest ser det ut så här hemma just nu. Tänkt att det redan är mars. Det som händer på Åland i mars är Mariehamns litteraturdagar som är sista helgen i mars. Ser fram emot att höra på intressanta författardiskussioner på stadsbibban då. I början av april ska jag på Elaine Eksvärd föreläsning på Alandica. Har länge velat höra henne föreläsa så det ska suuuper kul! Mycket bra grejer att se fram emot nu i vår. Det blir också en sväng till Sthlm och hälsa på min vän Lena som nu bor där. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar