Alexandra alanning

Sleepless in Mariehamn

Skrivet av Alexandra Grahn 19.04.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Insåg att jag inte sovit en hel natt på snart fem månader. Jag är inte den enda småbarnsföräldern som får sova dåligt men ibland känns det som man är ensammast i världen med sömnlösa nätter och gnällig bebis på dagarna. Att sova så lite och endast korta snutter gör mig inte till den bästa versionen av mig själv. 

Har samsovit hela nätter med Sally en tid nu och det har egentligen funkat riktigt bra förutom att jag måste ligga som en ostbåge och det tär på ryggen. Men jag fick ändå sömn fast hon sov brevid mig som ett plåster och jag vakna knappt när hon ville äta. Kände mig nästan utvilad tills för ett tag sen då hon började ha mig som napp då gick det inte längre. Ingen av oss fick då riktigt någon sömn så jag blev tvungen att göra nåt åt det, att ha henne att sova själv igen. 

Resultatet är att hon nog sover, typ, men vaknar stup i kvart och jag sover knappt alls. 

IMG 2Och hennes 3-4 timmars sovpass på dagen har inte hänt på ett tag. Inbillar mig en massa saker att jag borde gjort si och jag borde gjort så. Till exempel det där med nappen hon tog ju den ett tag men sen sluta hon borde man ha föröskt mer? Tänker att hon säkert skulle ha lättare att somna om hon tog napp och när hon blir gnällig på dagarna skulle nappen också ha hjälpt. 

Vi har lagt oss ganska sent och sovit till ungefär nio till och med halv tio på mornarna. Det är ju skönt men jag tror att Sally måst få somna tidigare på kvällarna och stiga upp tidigare istället. Om det lyckas kommer jag ju förhoppningsvis då få några timmar utan bebis på kvällen. Det är målet, eyes on the price liksom, den enda vägen är framåt när det är jobbigt. 

Det jag mest skulle vilja just nu:

1. Få lite mer sömn

2. Nytt hår eller i alla fall en tid till frissa. Post-gravidhormonerna har helt tagit över och jag tappar ofantliga mängder hår. 

3. Att vår nya soffa ska komma. Jag tröstar mig med att dagdrömma om inredning och fundera på hur jag skulle vilja inreda här hemma i framtiden. 

// Det var allt från Sleepless in Mariehamn för denna gång.

 

 

 

 

 

Kommentarer

  • Mia 20/04/2018 8:12am (3 år sen)

    Du är så duktig Alexandra! Som tur blir det lättar vart än hon blir större och du kommer få sova bättre :) Styrkekramar från Vasa! <3
    Mia

    • Alexandra Grahn 20/04/2018 11:41am (3 år sen)

      Tack vännen <3 :)

Skriv en kommentar