Alexandra alanning

Sleepless in Mariehamn part II

Skrivet av Alexandra Grahn 20.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Dom brukar väl säga att det tar tre till fyra nätter för att få in nya sömnrutiner för barn. Någon regelrätt sömnmetod kan jag int eller vill int köra med Sally eftersom hon ännu är så liten och ska vakna och äta på nätterna men int så många gånger som hon gör nu. Så därför tror jag det kan ta lite längre innan hon får ny vana på natten och slutar vakna så mycket. 

Hon somna tidigt igår kväll men vakna stup i kvart och jag fick vagga om henne. Hon somna om ganska fort varje gång och utan mat så det är framsteg. Halv tolv hade hon "sovit" fyra timmar och den här gången var det helt en annan typ av gråt och det gick inte trösta med annat än att amma. 

Natten innan hade hon vaknat med två timmars mellanrum och då fått amma och somna om i vagnen. Det är redan framsteg att jag kan lyfta  bort henne från mig och hon fortsätter att sova. 

Jag sov på soffan med vagnen brevid för att jag skulle ha svårare att somna med henne än om jag tog henne i sängen och gav mat. Nå, jag orka hålla på till klockan tre då somna jag med henne i famnen sittliggandes på soffan. Vakna nog till några gånger men var så trött så jag sov vidare. Så ingen lyckad natt riktigt. Dessutom drog det kallt från fönstret och jag har nu mjölkstockning på gång i ena bröstet. Kurerar med panadol och värme och hoppas det går om av sig själv. 

IMG 2525Vi träffa några från vår mammagrupp hemma hos en av tjejjerna idag. På hemvägen somna Sally efter att ha läst sin prasslande bamsebok som är favorit just nu. 

Hoppas så att jag int får någon feber har int tid med det just nu, mjölstockning stay away please!

 // Sleepless in Mariehamn to be continued

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar