Ingen akta alannng 3

Stockholm,Stockholm

Skrivet av Alexandra Grahn 27.03.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag har varit till Stockholm över helgen. Känns som att man borde skriva några rader om denna stad. Jag förstår att man många finlandssvenskar flyttar dit, som min kompis Lena som jag hälsade på, det är ju en fantastisk stad.

Från Åland är det lätt att ta sig till Stockholm. Färja och buss fram och tillbaka blev ynka 18 euro för mig. Färjan tar i land i Kapellskär och därifrån tar man en anslutningsbuss till Cityterminalen. Jag starta hemifrån klockan 7 och halv 11 var jag framme i city. Jag fördrev tiden på stan tills Lena skulle sluta jobbet, bland annat med pedikyr på ett ställe som heter Fingers & Toes där jag såg Amanda Schulman. Vi hade en tävling med Lena om vem som såg flest kändisar och jag tror jag vann eftersom vi (jag) inte såg nån annan än Amanda Schulman. Om man nu räknar henne som kändis det gör man väl? Jag lyssna förr mycket på fredagspodden som Amanda Schulman och Hanna Widell borde börja lyssna igen. 

IMG 7247

IMG 7239

Glad över att träffa Lena. Hon bor utanför stan och där ser ni utsikten från hyresbostaden. Helt ok. Det var varmt och vi satt ute både på fredagkväll på AW i Södermalm och i lördags åt vi lunch i solen vid kajen? strandpromenaden? nära Nybroplan. Gött!

 

 

IMG 7258

IMG 7278

IMG 7308

IMG 7276

IMG 7300

Vi hade inga måsten inplanderade utan strostade omkring på stan och gjorde det vi behagade. Sol, kaffe och god mat för det mesta. På lördag kväll åt vi ute på en restaurang på Södermalm. Åt musslor såå gott. Efter det vidare till en bar. Vi körde samma taktik där inga måsten utan gick in där det såg bra ut. En sak som vi blev trötta på var att det alltid blev tal om finlandssvenskheten när vi börja prata med nån på krogen visserligen på ett bra sätt de sa att de var imponerade av finlandssvenskar och bla bla bla men det blev lite tjatigt i längden. Däremot är jag positivt överraskad över att de alla visste grejen med finlandssvenskar inget "Du är från Finland va bra svenska du pratar". När jag  sen sa att jag bor på Åland blev ju de en snackis också... Men men kul att ha samtalsämnen. Och som vi konstaterade med Lena flera gånger under helgen ingen nyhet men SVENSKARNA ÄR SÅÅÅ TREVLIGA! Allt dom säger är fantastiskt och härligt. Vi hörde en man som prata i telefon och sa: Aaa, livet lever bra! 

Vi tog det som vårt nya motto. Livet lever bra. 

IMG 7315

Stockholm lever bra.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar