Alexandra alanning

Stormen tog Åland

Skrivet av Alexandra Grahn 02.01.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Början av året tog oss bokstavligen med storm. Man säger att man aldrig varit med om något liknande på Åland tidigare, själv har jag aldrig upplevt så kraftiga stormvindar som igår natt och idag.

Det började blåsa upp på tisdag kväll och när jag gick och sova tänkte jag att det säkert kommer låta en hel del i natt. Brukar bli en del oljud här när det blåser, vårt hus ligger nära vattnet så det blåser in från havet också. 

Jag hade rätt, det lät jättemycket och man hörde hur det brakade nu som då. Låg vaken till och från i flera timmar.

Fem-tiden hörde jag en kraftig smäll, var rädd att ett träd hade fallit på huset. Elen for både inne och utomhus slocknade gatubelysningen, då visste man att nu är hela ön helt svart.

 

svart

 

Vårt hus klarade sig och vi fick tillbaka strömmen redan på natten. Tyvärr är det flera hushåll runt om på Åland som fortfarande saknar el. 

Under natten hade stormen uppgått i orkanbyar, inte så konstigt att hela ön mer eller mindre blev svart. 

Polis och brandkår uppmanade folk att stanna inomhus idag. Många har varit fast hemma, utan el, hela dagen på grund träd som fallit och blockerar vägarna. Ett tag var alla huvudvägar avstängda och ingen kom in eller ut. 

 

Usch vilket väder alltså! Som tur har det lugnat ner sig nu men röjningsarbetet fortsätter och många har kallt i sina hem. 

Ett köpcenter i stan har öppet i natt för de som behöver värma sig. Vi hoppas strömmen hålls kvar också hemma hos oss det har blinkat i lamporna hela dan. 

Ta hand om er i stormen vet att det blåst rejält i Österbotten också. Läskigt väder asså!

Kommentarer

  • Caroline 02/01/2019 7:40pm (22 månader sen)

    Ja huua vilken storm det blev. Vilken tur att ni fick tillbaka elen. Sjäv är jag nu 22 timmar utan el, och det ser inte ut som om vi får tillbaka den heller. :(

    • Alexandra Grahn 02/01/2019 8:09pm (22 månader sen)

      Usch! Ta hand om er! Finns många som erbjuder husrum åt de som är utan el. Hoppas strömmen kommer tillbaka snart åt alla!

Skriv en kommentar