Alexandra alanning

The Wonder Weeks

Skrivet av Alexandra Grahn 26.02.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Här mårar vi åpåå. Fick många bra tips i förra inlägget om hur man kan hjälpa beibin vid kolik, tack för det och tack för alla styrkekramar det behövs. Int nog med att det känns som att kolikskriken varit värst just nu så är Sally inne i en fas. Säkert andra som använder sig av appen The Wonder Weeks? En kompis till mig tipsade om den och jag blev nyfiken. Tänkte först att sånt här int riktigt stämmer att det är mer en egen inbillning men nu är vi inne i fas tre enligt appen och jag tycker allt stämmer så himla bra hittills. 

För den som int känner till The Wonder Weeks handlar det om att babyn under det första levnadsåret går igenom så kallade leaps eller mentala skutt såg jag att någon använde sig av på svenska (appen är på engelska och där pratar man on leaps). När babyn går igenom en leap är det en slags utveckling på gång och kris leder till utveckling och därför blir de extra gnälliga och känsliga när en ny leap är på gång eller pågår. En leap som Sally gått igenom nyligen var att hon börjat se mönster tydligare. Den prickiga bollen var en stor favorit under den tiden.

DSC00342

Appen baserar sig nog på forskning så helt humbug är det inte. Såklart är alla bebisar olika individer och det påpekar man i Wonder Weeks men det är ändå häftigt hur mycket som stämmer in på Sallys utveckling av vad vi hittills läst om i appen. Får se hur det fortsätter. Någon annan som har tyckt om eller inte tyckt om The Wonder Weeks? 

Blir en liten tröst också när man vet vad det beror på att hon är extra skrikig,klängig och sover dåligt just nu. Ja, till på det har hon ju kolik på kvällarna också så just nu är mitt sömnkonto på minus. I natt satt jag uppe med henne till två innan jag kunde lägga henne i egen säng och somna. Hon sov i min famn men så fort ja la ner henne så vakna hon. Att ta henne till vår säng vill jag inte fast det är lockande, jag vill att hon ska lära sig att sova själv.

Den här fasen ska tydligen gå om ganska fort men sen kommer en fas som varar länge och är enligt många är den värsta fasen den som börjar vid typ 14 veckors ålder. Så att, vi har ju mycket roligt att se fram emot då, heheh.

 

 

Kommentarer

  • Susanna 26/02/2018 8:01pm (4 år sen)

    Jag har läst boken med båda mina barn och hos oss har det också stämt med gnälligare faser. Skönt att veta vad som är felet under de perioderna tycker jag ? angående att inte ta barnet och sova i sängen utan lära det sova själv så förstår jag precis tanken, jag har dock valt att samsova med båda mina på snart 3 år och 9 månader, eftersom de har sovit bäst så = jag har fått mest sömn. Räknar med att de så småningom kanske då jag slutat nattamma den yngre tillsammans vill flytta in i eget rum. Och funkar det inte lär de ju hur som helst inte sova med oss föräldrar tills de är tonåringar? just nu tycker jag att det är skönt att ha lillen bredvid mig då jag inte behöver stiga upp då hen vaknar och kan i princip sova mig igenom alla nattamningar!

    • Alexandra Grahn 01/03/2018 2:38pm (4 år sen)

      Jo vi har testat bärsjal men det funkar bara en liten stund och int ens alltid det. Hon verkar int vara supernöjd i den :/ Jo så är det med sömnen int sover/nattammas barn ju för evigt :D då när Sally har samsovit med mig har jag fått flest timmar sömn men kvalitetsmässigt tycker jag det är bättre att vi sover skillt och i längden ska hon ju sova så nån gång :)

Skriv en kommentar