Alexandra alanning

Trender 2017?

Skrivet av Alexandra Grahn 18.01.2017 | 1 Kommentarer

Efter årsresumé och sammanfattningar av året 2016 tänkte jag nu blicka framåt. Hur blir månne 2017? Ja det kan man ju int veta, men här är en lista på några trender jag tror och hoppas vi får ta del av.

Mat Mindre kött eller helt och håller sluta med kött. Man ser att det är många som redan är på gång med det och jag tror att det ökar ytterligare under 2017. Jag är själv väldigt petig med vad jag äter för kött. Har aldrig varit någon riktigt meatlover så jag ser det inte alls som omöjligt att jag lämnar bort köttet allt mer under 2017. Däremot om jag äter kött ska det gärna vara åländskt.

Träning Såg ett youtube-klipp med Goat Yoga! Alltså yoga mitt bland en grupp med getter. Kan det bli en trend 2017 kanske. Jag skulle gärna yoga med getter.

Goat Yoga kan de va nåt för 2017?

Resor När det gäller resetrender 2017 hoppas jag att det skulle bli trendigare med resor i egna hemlandet eller varför inte i staden där man bor. En staycation. Reser man inom Finland gynnar man ju Finlands turism det vill säga finländsk ekonomi. Win-win.

Dessutom är Finland på plats nummer tre på Lonely Planets lista över top destinationer 2017. Så besök hemlandet under 2017 åk till ett ställe man aldrig varit till. Självständiga Finland firar ju 100 år i år. Handen på hjärtat hur många har  varit x-antal gånger till Teneriffa men aldrig till t.ex. östra Finland (kanske vi finlandssvenskar borde visa upp oss lite oftare där i trakerna så att purfinnarna nog ser att vi faktiskt existerar!) Och om man nu prompt ska till en ö så hey kom till Åland. Själv gillar jag Lappland jättemycket och skulle gärna åka dit oftare.

IMG 4333Upptäck Finland vad har närregionen att erbjuda? En bild från hemmet i Terjärv tagen för nåt år sen, hitta ingen bild från Lappland så mängden snö här från symbolisera Lappland.

 

Kläder Modet för vår- och sommarsäsongen 2017 kan man ju redan börja se i butikerna. Men om man tänker större än vilken färg på jackan man har på sig i vår så tror jag att en klädtrend är att bygga upp en bra basgarderod och hitta sin stil. Slentrianshoppig är ute. Hållbart mode har redan varit på tapeten länge och här tänker jag att man faktiskt ska använda det man har. Gör som kungligheterna använd samma klänning på fler olika fester. Typ så. Eller så lånar man av varandra. Har man en syster är det säkert redan i system fast då handlar ofta om att man "lånar" istället för låna. Men hey man slipper köpa nytt!

DSC 0098

Jag och min lillasyster "lånar" väldigt mycket kläder av varandra. Här har jag faktist lov att ha på mig hennes klänning. Ofta gillar man andras kläder mycket bättre än ens egna, konstigt. 

 

Sammanfattning: Ät mindre kött 2017 istället ska du yoga med getter och åka på semester till Kajaani packa ner kläder som du har "lånat" av din syster :D

 

Kommentarer

  • Mita Grahn 23/01/2017 8:06am (7 år sen)

    Inte yoga, Alexandra....kära du! Ordentlig "jumppa" ska det vara med stretching....och sen en joggingtur, då känner du dig stark o full av motivation! Gamle farmor har erfarenhet! Härliga systrar...i min smak!

Skriv en kommentar