Alexandra alanning

Vår Greklandsresa

Skrivet av Alexandra Grahn 25.09.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

IMG 1223

IMG 1221

IMG 1219

IMG 1273

IMG 1211

IMG 1243

 

IMG 1242

IMG 3

 

För den som gillar Grekland är Parga en riktig pärla man inte får missa. Det är en liten stad dit både turister och lokalbefolkningen kommer för att semestra. Det finns inga stora hotellkomplex utan allt är uppbyggt med mindre hotell och apartments som hyrs ut. 

Vi bodde på hotell Rezi som kanske var ett av de lite större hotellen som fanns där men var ändå ett litet hotell. Vi hade pool som inte var självklart för hotellen där. Parga är mer ett "besöka stranden semesterort". Och stränder finns det flera olika att välja på. Vi besökte två olika en mindre som låg nära vårt hotell och en lite större strand. 

Själva staden var liten och mysig. Vi som var där var ett gäng på ungefär 30 pers och bodde utspridda men man sprang på varandra hela tiden. Orsaken till att vi var där var ju att våra kompisar gifte sig. Bröllopet och allt blev nog av men det hände en grej under veckan, en stor del av Parga drabbades av magsjuka. Turister som greker blev sjuka. Såklart fick ju jag det och natten före bröllopet. Var nästan helt frisk till kvällen men eftersom jag är gravid ville jag inte utsätta mig och bebin för extra stress så jag blev hemma den kvällen. Riktigt trist. Det var flera andra som också var sjuka den kvällen men de hade ändå gått på festen men int riktigt varit på topp.

Av vårt gäng var det bara 3-4 stycken som inte fick magsjuka nån dag under veckan. Det kom snabbt och gick snabbt över. Till sist kunde vi nästan bara skratta åt det, klart det var jobbit men lite komiskt blev det när nästan alla spydde. 

Men hela veckan var i princip som en bröllopsfest. Vi åt ute varje kväll med olika gäng, hängde på stranden, vid poolen eller spela kort. Vi hade också möhippa åt bruden en dag. Det var skönt med en avkopplande vecka, trots lite magsjuka blev det bra. 

Parga får bra betyg av mig även vårt hotell. Flygfältet i Preveza var däremot lite konstigt. Det var litet och gammalt och kändes inte alls som ett flygfält. Det kändes som att det bara användes under högsäsong när turisterna kommer. Tror knappast att det åker många andra flyg därifrån. 

 

 

 

Kommentarer

  • Josefine 26/09/2017 9:01am (6 år sen)

    Kul att läsa om Parga. Rest mycket i grekland, Parga flera gånger. Verkligen suveränt ställe om man villkomma bort från "turistställen"! Finns fantastiska ställen i omgivningen som jag rekommenderar ifall ni åker igen, tex "gliki gorge" vill jag minnas det heter. En enorm ravin med iskallt kristallklart vatten som går ända upp i bergen enligt sägnen till "hades" dödsrikets port ; ) man vadar/simmar upp längs ravinen, som i en annan värld!
    Vill ni se nånting annat men gillar atmosfären i parga lönar det sej att testa Skiathos!!! : )

    • Alexandra Grahn 26/09/2017 9:05am (6 år sen)

      Ja visst, Parga är riktigt härligt :) Fanns mycket möjligheter till utflykter ja. Många från vårt gäng var nog iväg på en hel del men jag kände mig så osmidig med magen att jag blev mest i lilla staden. Men nästa gång :) kan absolut tänka mig att åka till Parga igen!

Skriv en kommentar