Alexandra alanning

Vardagen och 4 åländska snackisar just nu

Skrivet av Alexandra Grahn 26.02.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Bor man mitt ute på Östersjön har man blåset i fejset varje dag nu känns det som. Iskallt, stormvarning, inställda färjor, vind i håret kallt så in i Norden. Den här vintern är ingen höjdare sämst på länge faktiskt. 

En av dom vanligaste frågorna jag brukar få om Åland är ” Vad gör man här på vintern då? ” folk förknippar väl det här stället mest med sommar, sol och semester.


Så vad gör man här på vintern?

Det är som vilken annan plats som helst, vardagen är den samma var man än bor brukar jag svara. Vintertid är det speciellt vardagligt när det är lugnt och lite folk i farten.

Turistmässigt är det verkligen lågsäsong. En del restauranger och hotell har stängt, vissa butiker lägger lapp på luckan i januari-februari och tar semester. Det förtjänar dom för många jobbar i ett hela våren och sommaren då det är turistsäsong igen.

 
Händer det nåt på Åland vintertid då?

Det händer nyhetsmässiga saker hela tiden såklart, ofta mer vintertid än på sommaren. Jag jobbar ju på en tidning så jag vet i princip alltid allt som händer här. Här är senaste tidens åländska snackisar:

✶ Silja Galaxy och Baltic Princess var nära att krocka med varandra i stormen när de angjorde Mariehamn i helgen. Finns på youtube en video filmad av en som kallar sig för MrFinlandsuomi.

✶ 4 ålänningar sitter fast på ”coronahotellet” på Teneriffa. Oklart hur länge de måste stanna.

✶ Ovanligt högt vattenstånd på Åland.

✶En man hittade köttbullar med spik i längs med vägen som hans hund nästan åt upp. Usch. 

Vad gör jag då?

Överlever ”vintern” genom att planera in roliga saker till våren.

Tar bilder framför spegeln i vår hall och visar åt alla på Instagram hur råddigt vi har hemma.
 
Jag har haft en bloggföreläsning på Worklandia för en tid sen och det var jätteskoj. Förberedde mig inför den i flera veckor varje kväll så nu njuter jag av lediga kvällar igen och tittar på The Office.
 
Jobbar också, dricker mycket kaffe, lär Sally nya saker och nya ord och så vi lånar ofta böcker på bibban.
 
Så visst händer det saker på Åland just nu. 

3B6C33E2 7D2A 4ED0 ACA3 A38087F43CAD 1 201 a

Jag, hallen, tofflor och Sally. Och ja, jag har färgat håret också. Är numera brunett med ljusa slingor i. Bye bye blondie. 

F3BC2740 1211 414B 8C7A 903ED27D3EFD

Kommentarer

 • Sara Storbäck 27/02/2020 9:08am (3 år sen)

  Härligt att din bloggföreläsning gick bra! Den bruna hårfärgen passar sig förresten jättebra :)

  • Alexandra Grahn 27/02/2020 9:26pm (3 år sen)

   Tack Sara! Roligt att höra :)

 • Sussi 27/02/2020 10:46am (3 år sen)

  Så bra svar att säga att vardagen är samma var man än bor. Jag blir ganska trött på folk som alltid antar att det skulle vara tråkigare på Åland än någon annanstans. Det blir ju vad man gör det till, spelar sen inte så stor roll var man är.

  • Alexandra Grahn 27/02/2020 9:26pm (3 år sen)

   Exakt! Håller med dig. Det blir vad man gör det till. Trött på att såna som suckar över att de antar det är tråkigt här vintertid, snark.

Skriv en kommentar