Den absurdaste sketchen någonsin

tisdag 18 april 2017 - 10:41 | 0 Kommentarer

Jag tänkte införa traditionen "Sketchtisdag" här på bloggen. Så varje tisdag kommer jag att berätta om en sketch. Är det en sketch som finns på nätet så kanske jag till och med visar en sketch. Eller så gör jag en egen, beroende på hur egocentrisk jag känner mig.

Men idag blir det en väldigt obskyr sak, som är väldigt svår att hitta. Alla känner väl till Saturday Night Live, det amerikanska sketchprogrammet som fått extra mycket uppmärksamhet då Donald Trump tagit anstöt av det. Men tro inte att det är första gången som programmet gett sig på en högerextrem ledare. Redan 1994 fick vi se

George Foreman boxas med Hitler!

IMG 20170418 103715 457
Den här bilden är ju absurd i sig. Där står boxaren George Foreman, som just gjort historia då han som 45-åring blivit den äldste tungviktsvärldsmästaren någonsin, och hytter med näven mot Mike Myers utklädd till världshistoriens värsta diktator. Mike Myers är väl något av en komedilegend numera, efter framgångar som Wayne's World och Austin Powers. Han är inte heller den enda legenden som kommer att dyka upp i den här sketchen.

Nåja, allting inleds George Foreman som spelar sig själv och hälsar på i NASA:s tidsreseavdelning. Jag ifrågasätter inte den här premissen.
Sedan sätter han sig givetvis i en tidsmaskin och råkar trycka på en knapp som skickar honom tillbaka till 1939 i Tyskland. Klipp till att en titelmelodi framförs, "Time Boxer"! George Foreman står framför en green screen och ropar oentusiastiskt över historiska klipp.

IMG 20170418 105402 162Det är väl det som gör den här sketchen extra "så dålig att den är bra". George Foreman är verkligen ingen skådespelare. Han känns mest som någons pappa som de lyckats få med i brist på andra aktörer. Men han känns som en trevlig gubbe, så jag klagar inte.

Nåväl, Hitler är med! Han står och skryter om att han är världens bästa boxare åt Goebbels (spelad av David Spade, för att varför inte?). Ojoj, jag undrar vart det här kan leda. Jo, George Foreman dyker plötsligt upp och Hitler bestämmer sig för att lära honom en läxa i boxningsringen. George Foreman säger inlevelselöst ”You’re on, Hitler!” vilket kan vara en av de bästa replikerna i SNL:s historia.


Så vi beger oss till boxningsringen (den måste ha varit dyr att bygga upp den här sketchen). 
Oooch Mussolini agerar boxningskommentator. Spelad av Chris Farley. För att varför inte.

Blir det absurdare än så undrar du.

Kanske om den legendariska ”READY TO RUMBLEEEE!”-presentatören Michael Buffer gör ett gästspel i nazistuniform? VARFÖR INTE?

IMG 20170418 103814 621Hitler har förstås små svastikor på sin ringkostym. Jaja.

Han får i alla fall spö av George Foreman som vinner och blir utsedd till ny Führer i Tyskland medan folket skanderar ”Heil George!”

Det absurdaste med den här sketchen? Att den är så otroligt dåligt skriven. Det känns hela vägen som att en tolvåring på historielektion hittat på den i marginalen på sin bok. Så här låter till exempel Chris Farleys Mussolini-replik, komplett med usel italiensk brytning: 

"We got-a some fight for you tonight! We got-a the american-a time traveler, he's-a big, he's-a old and he's-a bald! He's a big-a, old-a, bald-a guy-a. And then there's-a Hitler. He's-a not so big. But he's-a mean. Hitler, he-a don't play games-a. I talked to Hitler before the fight, and he told me, this fight won't last three rounds. And then he's gonna invade Poland."

Chris Farley är en av mina absoluta favoriter bland komiska skådespelare. Men inte ens han fick den repliken att leva. Kanske SNL inte var så mycket bättre förr.

Eller så var det.

youre on hitler

Taggar:

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.