Ta ställning till vacciner

måndag 11 september 2017 - 23:55 | 0 Kommentarer

Idag vaknade jag tidigt. Ifall man kallar halv tolv tidigt. Jag var i alla fall ensam uppe och i min stora tristess började jag läsa på om vacciner. Vet inte om dessa har diskuterats så mycket i bloggar eller på internet överlag, så jag tänkte slänga in mina två cent.

Det där med vattkoppsvaccin verkar vara en bra grej. Det ser till att barn slipper vattkoppor. Sedan kan det ha andra bieffekter också, som vi inte känner till. Så säger folk i alla fall, och hänvisar till en bok där det finns fakta som bevisar det. Sedan läser man andra saker och det framkommer fakta (är det någon annan än jag som börjar tröttna på ordet fakta? Kanske det är för att min blogg har det i namnet) som motbevisar det.

Det här är i alla fall vad jag fått lära mig om vattkoppsvaccin:

- Det är bra för ekonomin, då behöver inte föräldrar vara hemma en massa med sina barn.

- Det är bra för barnen, särskilt som vissa kan vara överkänsliga.

- Det är inte bra, för det leder till bältros.

- Det är bra, för det motverkar bältros.

- Det leder till bältros i ett fåtal fall.

- Det leder till bältros i nämnvärt många fall.

- Bältros är en botlig sjukdom. Som man också kan vaccinera sig mot, tror jag?

I alla fall, som blivande förälder tyckte jag att det var viktigt att känna till alla dessa fakta (gaaah) och ta ställning till dem. Så när min sambo vaknade så tog vi en diskussion om huruvida vi ska vaccinera vårt barn. Det ska vi göra, kom vi fram till efter två sekunders debatt. Men inte mot säsongsinfluensor, tyckte sambon. Jag hade en invändning, barnet ska vaccineras mot säsongsinfluensor om hen blir en chef. För då måste ju hen hålla sig frisk.

Vi vet dock inte ännu om det blir en chef eller en knegare, så börja inte skicka några yrkesspecifika kläder åt oss ännu.

pandemrix(urklipp från min bok Finland hundranånting, om svininfluensavaccin. Synd att man inte kan vaccinera sig mot min ständiga smygreklam.)

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.