Terrorism och vapen

söndag 4 juni 2017 - 11:40 | 0 Kommentarer

Varje gång ett nytt terroristdåd inträffar så kommer folk att reagera. Egentligen borde jag sluta läsa kommentarerna på dåliga nyheter, de gör mig bara mer förbannad och nedstämd över världen.

Men nu gjorde jag det i alla fall, angående attentatet i London. Jag undrade om folk fortfarande var inne på spåret "ut med packet!" eller något åt det hållet. Men tydligen har många släppt det där. Tydligen funkade det inte att stänga gränserna. I så fall skulle väl Storbritannien med sin Brexitbullshit ha klarat sig ifrån allt vad terror heter. 

Men jag märkte en ny trend bland kommentatorer: Nämligen, BEVÄPNA CIVILISTER! 

Om alla hade pistoler i jackfickan så skulle händelserna i Manchester, London och Stockholm kunnat stoppas.

 

Återigen blir försvarslösa civilister utsatta för terror.

 

Blablabla pang-pang.

 

När blev vi så här satans dumma? Behövdes det inte mer än några spridda attacker i Europa före vi började tro på den amerikanska idiotin som vi fördömt i åratal? 

Jag ska väl inte ens behöva lägga upp någon statistik på vad det amerikanska vapenviftandet lett till. Men jo, vi kan lugnt säga att USA toppar alla listor på pistolrelaterat våld.

Men här är en annan statistik ni kan titta på innan ni börjar tänka att "Kanske vi borde beväpna oss." (nu har jag svårt att tänka mig att läsare på Sevendays är de första att ta till vapen och starta en milis, men ändå)

 

Mellan år 2005 och 2014 dog 53 i USA av terrorattentat.

Mellan år 2005 och 2010 dog 3800 i USA av vapen I MISSTAG.

Alltså, det är betydligt större chans att dö av ett vapen avfyrat av ren slarvighet än av terrorism. 

 

Men Alfred, hur är det med alla terrorattentat som stoppats av beväpnade amerikanska civilister då? Ska du inte ta med dem i din världsfrånvända PK-undersökning?

 

VILKA JÄVLA TERRORATTENTAT? Jag hittar inga, jag söker, men ingenting! Inte ens "The Heritage Foundation" som kallar sig "a non-profit conservative policy organization" (vilket är amerikanska för flaggviftande rövhattar) lyckas peka på några terrorattentat som stoppats av annat än poliser och andra myndigheter.

Men om någon känner till något sådant, vänligen skicka det åt mig. Tills dess, var tyst och tänk.

 

IMG 0287

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.