Topp 9 sätt att nå mig

torsdag 13 april 2017 - 09:30 | 2 Kommentarer

Jag har hört från flera håll att det är svårt att nå mig. Alltså, bokstavligen. Inte på det där planet "jag har arbetat med den här patienten i fyra år, men det är totalt omöjligt att nå honom". Okej, kanske på det sättet också, men nu vill jag fokusera på sätt som vilt främmande personer använder sig av för att försöka kontakta mig. För småsaker såsom bokningar, löneutbetalningar och sådant trams. 

Här är topplistan, från bästa till sämsta:

 

1. Gmail. Absolut bästa sättet att nå mig. Det känns professionellt och präktigt och eftersom det finns "Ämne" så kan jag lugnt och avslappnat bestämma om jag vill öppna ditt mejl eller inte. Vanligtvis får du svar inom två-tre veckor. Skriver du "Kan du ringa mig så får vi diskutera?"  vill jag dock inte ha med dig att göra. Om du så är landets president så ska du kunna framföra ditt meddelande utan att jag ska behöva knappa in siffror och prata i en lur som en annan grottmänniska från 80-talet.

 

2. Facebook. Försöker du nå mig på min fansite "Alfred Backa" så kan det vara svårt. Enligt Facebook har min sida "75% svarsfrekvens. 4 dygn i svarstid." Det låter ju snabbare än på gmail, men här finns en fjärdedels risk att jag inte svarar alls. Försöker du däremot nå mig på min vanliga facebooksida är dina chanser betydligt bättre. Då är bara problemet att jag inte tar dig på allvar och endast svarar med bajsemojis.

 

3. SMS. Hederliga gamla SMS kan fungera ibland. Jag blir särskilt glad om jag har ett missat samtal OCH fått ett SMS. Då kan jag ignorera samtalet och fokusera på SMS:et. Eller ignorera båda.

 

4. Instagram-meddelande. Ja-a, ibland svarar jag till och med på instagram. Inte på kommentarer dock. Men meddelanden.

 

5. Whatsapp. Vad är det för något? När någon säger "Jag hör av mig på Whatsapp!" så brukar jag säga "Gör det du!" och klappa dem på huvudet, såsom man gör med folk som pratar nonsens. Men jag tror jag har denna whats-app på en telefon. Och någon gång under en blå måne kanske det går att nå mig via detta trams.

Mayor Gaynor reading a letter

6. Brev. Snigelpost kallades det en stund under tidigt 2000-tal. För att nedvärdera dessa fina papper som dimper ner hos en. Itella hette det en förvirrad stund vid 00-talets mitt. Nu heter det brev, och det går ypperligt att skicka brev åt mig. Det förstår skatteverket. Annars hade de aldrig fått några pengar eller deklarationer. 

 

7. Telefonsamtal. Jag har aldrig tyckt om detta sätt att hålla kontakt. Inte ens på den tiden när det inte fanns internet. Men nu när det FINNS internet och folk använder sina telefoner till internet så tycker jag att vi kan begrava de här gamla röstsamtalen. Herregud, hur krävande är man inte när man ringer? Här går jag omkring och lever mitt liv som vanligt och plötsligt bryter sig någon in i det med en gäll signal (för jag orkar inte byta ringsignal till en som inte är gäll) som säger "NUU SKA ALL FOKUS VARA PÅ MIG OCH MITT ÄRENDE!" och jag måste avbryta vad än jag håller på med för att stänga av ljudet och ignorera. Såsom man gör när det ringer främmande nummer.

 

8. Skype. Eller Facetime eller vad fan. Jag förstår inte fascinationen med att se en person man pratar med i skärmen. Det kanske var häftigt EN gång, när det kändes som nån sci-fi-fantasi att ha bildtelefon. Men om jag inte tycker om att prata i telefon så tycker jag inte direkt bättre om att bli tittad på medans jag gör det.

 

9. Besök vid dörren. Är det ens lagligt att knacka på någons dörr? Är det inte någon form av vandalism? Jag gömmer mig i alla fall alltid under bordet om det börjar dundra från dörren.

 

Introverta hälsningar,

Vem är du och vad vill du mig?

Alfred Backa

2

Kommentarer

 • Sofia

  13.04.2017 10:21 (8 månader sen)

  Haha! Känner igen mig i mycket här! Mailen är absolut bäst, speciellt om man ska ha kontakt med okända människor eller halvbekanta. Telefonsamtal - hujedamig! Familjen och de allra närmsta vännerna kan jag tala med. Vet inte vad jag gett mig in på då jag ska jobba med kundrådgivning per telefon i sommar?! Whatsapp och facebook använder jag mest TROTS den störande funktionen att folk kan se när man läst deras meddelande; sms är på så sätt bättre. :D

  • Alfred Backa

   13.04.2017 11:48 (8 månader sen)

   Vad bra :) Ja, men jag har märkt att om jag ringer eller får många samtal på en dag så brukar hujedamig-känslan lätta lite, och telefonen blir rutinmässig. Så jag får hoppas att det inställer sig för dig i sommar också. Jag lovar att inte ringa!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.