Topp tio roligaste komiker

måndag 18 september 2017 - 13:50 | 0 Kommentarer

Det finns många sätt att se på komiker. Eller ja, det finns tre sätt enligt mina beräkningar:

- De är smarta och tar upp viktiga ämnen.

- De är skickliga på att konstruera skämt.

- De får en att skratta. 

För det mesta har jag fokuserat på den första kategorin när jag valt vilka komiker jag tycker om. George Carlin, Bill Hicks, Lenny Bruce etc. De var stora och viktiga. Pionjärer som gick mot strömmen och bröt barriärer och vågade prata om sådant andra inte vidrörde. Men jag vet inte om jag direkt skrattar åt dem. Det är inte därför jag tittar på dem. Många uppskattar idag Aziz Ansari för att han alltid tar upp viktiga ämnen. Frågor om rasism och sexism bearbetas i nästan varje skämt han drar. Det är ju bra meeeenn... Jag vet inte om jag direkt skrattar åt vad han har att komma med. Jag känner mera för att sitta och nicka instämmande. Det är inget fel med det. Det är det många som gör. Jag känner ibland att Amy Schumers publik hellre sitter och nickar än skrattar hejdlöst. Hon är definitivt rolig, men det verkar inte vara det som publiken vanligtvis hoppas på. De verkar hoppas på smarta och viktiga uttalanden mera. Det är ganska vanligt att man föredrar folk som har "smarta skämt" framför "jag skrattade så att jag fick ont i magen". I alla fall är det sådant man hellre skriver om på nätet. För då verkar man engagerad. Vissa kanske ändå skrattar sig dubbelvikta åt Bruce, Ansari eller Schumer. Berätta det i kommentarerna i så fall, jag älskar att ha fel.

MEN! Just nu tänkte jag, helt opretentiöst och fritt från skrupler, berätta vilka komiker som fått mig att skratta mest.

 

10. Chris Farley

Chris Farley lämnade detta jordeliv alldeles för tidigt. Han tog Saturday Night Live med storm och hade så mycket energi att vi på något vis fick för oss att Adam Sandler, Mike Myers och David Spade också var roliga. Nu har vi bara dem kvar. Vi saknar dig Chris.

 

9. Lisa Lampanelli

"The queen of mean" kallades hon. Mycket skojig och chockerande typ. Numera har hon gått ner i vikt och kallar sig "The queen of lean". Det är inte lika skojigt.

 

8. Eric Andre (och kanske Hannibal Buress samtidigt)

Jag har ingen aning om vad han håller på med. Men det gör ingenting. 

 

8. Robert Gustafsson
Här är en typ som var populär på 90-talet. Kommer ni ihåg honom? Jaja, alla skrattar åt Tony Rickardsson-imitationen och då han beskriver finska fyllan eller gör tusen dialekter. För att vara lite pretentiös ändå: Gustafsson var roligast under den tidiga killingtiden, innan han började bastardisera alla gamla karaktärer på Allsång på Skansen. Titta här!

 

6. Andy Kaufman

Jaaaja, jag är en sån som gillar Andy Kaufman och Bob Dylan. Precis en sån typ är jag. En som tror sig vara lite intressant just därför. Men om vi ändå ska gå på vem som får mig att skratta, så är Kaufmans tafatta karaktärer guld. Dessutom har jag stulit en hel massa av honom.

 

5. Dana Carvey

Han gör jättemånga imitationer, vissa bra och vissa dåliga. Men han lägger alltid till något eget trams som alltid kittlar min skrattmuskel.

 

4. Colin Mochrie och Ryan Stiles

Improvisation överlag funkar alltid för mig. Men de här två är absolut roligast.

 

3. Wanda Sykes

Jag hade bara sett henne i Curb your enthusiasm, där hon är helt okej. Men komedispecialen "I'ma Be Me"... Herregud. Se den.

 

2. Rowan Atkinson

Men inte Mr. Bean. Sedan har jag aldrig riktigt förstått Blackadder. Men det här förstår jag.

1. Gilbert Gottfried

Jag kan faktiskt inte förklara det här, jag tycker bara han är så oerhört rolig. Men det är väl så med vad man skrattar åt. Det ska inte riktigt gå att förklara.

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.