sevendaysxbernys

Julmys vid Vasa saluhall

Skrivet av Sofia Rönnbacka 23.11.2019

Kategorier:
Julmys saluhallen 17

Förra lördagen var jag på ett supermysigt event vid vasa saluhall tillsammans med sevendays!

Läs hela inlägget

Life update

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.10.2019

Kategorier:
Taggar:
P1060455

Jag vet. Länge sedan jag bloggat igen en gång. Jag ska försöka bli bättre.

Läs hela inlägget

Instagram is up and running

Skrivet av Sofia Rönnbacka 24.04.2019

Foto 23 04 2019 22 29 36

Efter lite strul så hittar ni nu bloggen på instagram!

Läs hela inlägget

Jag har flyttat!

Skrivet av Sofia Rönnbacka 05.04.2019

Kategorier:
1A3AD22F C613 48ED B3FB A89CC0A04F4F

Foodly och Sevendays har gått ihop till en sajt vilket betyder att även jag har flyttat och börjar nu blogga på sevendays istället!

Läs hela inlägget

Meatfree monday: Testar falafel

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.03.2019

960F23C6 30BE 45E2 88C8 6A7BFA53D920

Idag bjussar jag inte på ett recept utan en till recension, eller vad jag nu ska kalla det. Inlägget där jag hade testat på kokosprodukter gillades av många så vi kör en falafelrecension denna gång!  Falafel är verkligen sååå gott. Har fått fnatt på falafel just nu och äter det varje vecka. Brukar säga att det finns två saker jag köper som är halvfabrikat, korv och fiskpinnar, men nu får jag sätta falafel på den listan. Jag har testat tre olika falafelsorter från olika märken, gett dem betyg för smak, konsistens, utseende och pris. Bilderna är lånade från märkens hemsida. Testa att servera falafeln i pitabröd med tzatziki (här finns recept på tzatziki) eller servera falafeln med couscous och en sås gjord på crème fraiche och sweet chili sås, mums! Säger ni förresten falaaafel, falaffell eller falafell? Jag säger falaaafel, haha.

Läs hela inlägget

Blogglista: I mitt kök

Skrivet av Sofia Rönnbacka 15.03.2019

Rotfruktssoppa 2

Att koka soppa på en spik är något av min specialitet. Men vad har jag i mitt kök för att alltid kunna tillreda något? Vi har tömma kylen tema på Foodly just nu så en blogglista som tangerar temat är nästan ett måste. Läs och ta del av några tips på rätter som passar för dig som vill tömma frysen! Kolla även in kategorin what´s in my pantry för att få lite mera tips :)

Läs hela inlägget

Alla hjärtans dag

Skrivet av Sofia Rönnbacka 13.02.2019

Kategorier:
Alla hjartans dag

Alla hjärtans dag i morgon. Vet du vad du ska hitta på med din kära? Om inte så tycker jag ni ska testa göra er egna ravioli, roligt och romantiskt att göra mat tillsammans. Dessutom är det extra kul när allt görs från grunden. Här nedan får du även tips på desserter som passar perfekt till alla hjärtans dag! Du hittar även mera inspiration i de olika bloggkategorierna, där är det bara att klicka på den kategori som intresserar just dig :)

Läs hela inlägget

Fredagstips: Instagramkonton att följa!

Skrivet av Sofia Rönnbacka 23.11.2018

Kategorier:
Instagramkonton att folja

Att jag gillar att baka är ingen hemlighet, men vilka är mina favoritkonton på Instagram? Tänkte tipsa om lite konton på Instagram som är värda att följa, oavsett om du älskar att baka eller bara vill se fantastiska bakverk! Fem väldigt olika konton, ingen rangordning, alla lika fantastiska! Bilderna är screenshottade direkt från deras Instagramprofiler och trycker du på namnet på kontot kommer du direkt till deras profil. 

Läs hela inlägget

Going nuts for them coconuts!

Skrivet av Sofia Rönnbacka 14.11.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Report

Jag och Fredric fullkomligt älskar kokos. Och ser vi något med kokos i så testas det omedelbums. För en tid sedan fanns det två nya kokosprodukter som testades, den tredje åt vi i vår på glasskarnevalen i Helsingfors. Mums säger jag bara. Det bästa med kokos måste vara känslan man får när man äter, åtminstone jag får en känsla av att jag sitter i tropikerna och njuter under en palm med sand som är lika vit som mjöl. Det är en känsla jag inte får nog av, och som verkligen kan behövas just denna årstid!

Läs hela inlägget

Två månader med bebis

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.09.2018

Kategorier:
Taggar:
IMG 6815

Hipp hipp hurra för Freya två månader idag. Jag lovade ju att jag skulle blogga lite om första tiden med bebis utanför magen. Att detta inlägg skulle skrivas två månader senare trodde jag inte. En av de sakerna jag fått äta upp, mer om det senare. Hos oss rullar vardagen på med en liten guldklimp som redan hunnit bli över 5 kg och som har vuxit 8 cm på två månader, hon känns plötsligt väldigt stor. Men vi tar det från början.

Läs hela inlägget