Hopp och tilltro!

torsdag 9 februari 2017 - 18:15 | 4 Kommentarer

Jag är tillbaka! Nytt år, nya möjligheter! Precis som om att allting ändras över en natt. Så är det sällan. Dock tror jag det här året kommer föra med sig många möjligheter för mig!

Jag har börjat jobba igen (deltid än så länge) och det går helt enligt planen, dvs jag orkar bra med det jag gör nu och det som jag starkt tvivlade på innan – att man kan träna sig till bättre ork – verkar faktiskt fungera i mitt fall! Självdisciplinen är dock oerhört viktig, utan den skulle jag inte klara av det. Träningen handlar alltså både om att öka och att minska.

Man måste göra förändringar. Det har jag gjort. Det gör jag varje dag. Agerar annorlunda än förut. Det är nästan som att jag är en helt ny person, i min gamla kropp. För kroppen, rent fysiskt, lider av sviterna av utmattningen. Det märker jag mest när jag får för mig att jag kan träna som förut. Men det blir bättre varje dag. Jag är verkligen hoppfull inför framtiden!

 

hoppfullBild från Pixabay

 

Det är länge sen jag varit såhär positiv inför framtiden. Visserligen finns inga andra alternativ. Men det här året kommer att bli det bästa på länge. Om allt går som jag vill kommer jag i år att påbörja förverkligandet av en 12 år gammal dröm. Mer om den senare, om det förverkligas. Jag har också planerat in en högre gradering inom karaten, genast när kroppen ger tillstånd. Det fina med att vi bytte organisation för vår karateförening var inte bara det att det nu bokstavligen strömmar in folk som vill träna med oss, utan också det att allt är så mycket bättre strukturerat nu.

Sen är det ju kommunalval i år också. Jag blir glad när jag ser att många unga småbarnsföräldrar ställer upp i valet. Det finns så många frågor som är så viktiga att de som verkligen är insatta borde vara med och besluta om dem. Jag pratar alltså bland annat om dagvård och skolor, som också är mina hjärtefrågor. Jag har själv suttit och funderat på dessa de senaste 4 åren. Perioden före satt jag och funderade på skolmatsfrågor. Jag har alltså haft förtroendeuppdrag i kommunen i 8 år. Enbart för att jag velat vara med och påverka saker som berör mina (och andras) barns framtid. Barnens framtid är det absolut viktigaste för mig. Jag är ingen perfekt förälder. Precis som alla andra, försöker jag bara göra mitt bästa, med den kunskap och ork jag för tillfället har. När man vet bättre gör man bättre.

Jag vill fortfarande göra det bästa jag kan för mina barn. Därför har jag nu efter månget velande hit och dit, och fortfarande med en viss konfliktkänsla stundvis, insett att det bästa för mina barn nu inte är att jag sitter på möte efter möte kvällstid och besluter saker som eventuellt påverkar deras läroplan, skollov, gruppstorlekar.. Inte ens avgiften jag betalar för deras dagvård är tillräckligt viktig för att det ska vara värd tiden jag sätter på det. De här sakerna är viktiga, missförstå mig inte. Men min tid och ork är väldigt begränsad. Jag har haft tid att fundera över mina prioriteringar.

Det allra bästa jag kan göra för mina barn nu är inte att försäkra dem om att jag kommer hem innan de somnar, det bästa för mina barn är att vara där för dem. Jag har en dotter som blir tonåring under den kommande mandatperioden. Hon behöver mig. Kanske mer än någonsin. Det allra viktigaste för mig och för mina barn just nu är att jag finns där för dem. Rent fysiskt. Jag beklagar, det känns som att jag sviker er som sagt att ni ska rösta på mig (igen), jag sviker er som jag tackat när ni önskat lycka till i valet. Men det viktigaste av allt – jag sviker inte mina barn. Jag ska skala bort allt annat och finnas där för dem nu. Jag ställer inte upp i kommunalvalet denna gång. Men det finns många, många andra duktiga och driftiga som gör det. Se till att din röst går till en sådan person när det väl blir dags.

4

Kommentarer

 • Maj

  09.02.2017 19:32 (9 månader sen)

  Så roligt att läsa detta! Gläds med dej! Låter helt underbart att du kan se positivt på framtiden. Tycker det låter så klokt, både det du skriver om träningen, om att lyssna på kroppen, om att du valt att inte ställa upp i kommunalvalet. Det betyder ju att du lärt dej att lyssna på dej själv, både kropp och knopp, så att säga. En viktig lärdom. Tycker du gör helt rätt i att satsa på familjen just nu. Det kommer nog att finnas tid senare i livet för allt möjligt annat. Det är så kort tid barnen är små, tro mej, jag vet. Ta vara på den tiden. Sköt om dej och ha en underbar vår!

  • Linda Holm

   13.02.2017 13:59 (9 månader sen)

   Tack för det <3 och tack det samma till dig!


 • Pia

  10.02.2017 09:16 (9 månader sen)

  Roligt att du bloggar igen :)

  • Linda Holm

   13.02.2017 13:59 (9 månader sen)

   Roligt att du tycker det :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.