Lucka 13: Kristaller

tisdag 13 december 2016 - 16:30 | 0 Kommentarer

Min dotter fick kristaller i present av våra mer alternativa vänner. Därför tänkte jag skriva lite om kristaller idag. Kristaller är något som har intresserat mig tidigare, men fallit i glömska under senaste åren. Jag använde länge en lapis lazuli-sten i ett halsband. Den sägs hjälpa till att öppna upp tredje ögat, dvs kontakten till andra sidan. 

Man kan läsa en hel del om stenar och kristallers egenskaper på nätet. Bland annat mykarma.se säger såhär om stenar:

"Alla stenar och kristaller har olika vibrationer och avger en viss energi. När vi använder oss av dessa så kan vi alltså balansera, rena och heala allt. Vi påverkas inte bara av stenen eller kristallernas energier utan även färgen i stenen.
Om vi går länge med en obalans i vårt inre så sätter den sig i vårt chakra som i sin tur sänder ut detta i vår energikropp, det vi kallar auran. Om man inte får den balanserad så sitter den kvar och påverkar även de inre organen i kroppen, som i sin tur påverkar vårt humör, sinnesstämmning och alla andra organ."

Stenar och kristaller kan man således använda vid tex healing men även bara ha som prydnad eller i ett smycke. Min dotter fick följande kristaller i present, och dessa har jag nu kollat upp betydelsen av. Det finns några kristaller, vars egenskaper jag kommer ihåg utantill, men detta är ett område som är en gråzon för mig. Dock mycket intressant område.

DSC 0380

Pendeln är bergskristall. Det är en mycket kraftfull och användbar sten i olika sammanhang och är något av en universal sten. Den ger renhet, fasthet och kärlek samt hjälper dig att komma ihåg dina drömmar. Den ger trygghet i relationer och skapar balans mellan yin och yang. Stenen ökar din känsla av välbefinnande och stärker också ditt egenvärde och din kommunikation samt tar bort psykisk smärta eller depression.

Armbandet är aventurin. Aventurin ger inre lugn och harmoni i kritiska situationer då den lär oss se med hjärtat. Ger dig mod att våga det där lilla extra. En sten som hjälper oss att nå överflödet i livet. Stärker vår tanke att kunna se klart, istället för att leva i stress och oro.

Den bruna stenen är tigeröga. Tigeröga sätter fart på kroppens energiflöden när du känner dig tömd. Den ger skarpsinne, överblick och en klar tankegång. Stenen får fram sanningen och hjälper dig att inse och förstå dina egna brister. Tigeröga är en ärlig sten som skär igenom illusionerna och visar oss fakta. Den kan ge dig styrka vid bekymmer och hjälpa dig gå vidare.

Den turkosa stenen är en krysopras. Det är en naturlig lyckobringare för pengar och tur. Krysoprasen vitaliserar hjärtchakrat, ger hopp och personliga insikter, lockar fram talanger och stimulerar till kreativitet. Dess energi är feminin och den lär oss att leva i kärlek. Den ger ro och visshet om att vi lär oss mest där vi är just nu. Med andra ord uppmanar den oss till att leva i nuet.

 

När man läser om stenar och kristaller kan betydelsen variera något på olika sidor. Dessa tolkningar som jag nu hittat känns ändå väldigt bra för min dotter. Dessa kristaller känns lämpliga att ge till vem som helst. Kanske en julklapp till någon som har allt? 

Taggar:

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.