Om viktiga val

lördag 10 juni 2017 - 21:35 | 2 Kommentarer

Det är juni och exakt en månad tills min sommarsemester börjar. Semester. För första gången kanske någonsin känner jag mig inte i behov av semester, sådär att jag håller på att duka under och räknar ner de sista 30 dagarna.

Jag har börjat jobba heltid igen. Jag känner mig rätt normal. Normal i den bemärkelsen att jag orkar göra det jag ska, och kanske lite till efter jobbet. Men jag känner mig definitivt inte som förut. Och det är alltså en bra sak.

Jag är väldigt lugn och avslappnad inombords, för det mesta. Jag mår bra. Jag skulle rentav vilja påstå att jag är lycklig. Jag har definitivt ingen autopilot på utan jag känner. Jag känner faktiskt efter varje dag, och många gånger per dag hur jag mår. Det har jag aldrig gjort förut. Jag tror faktiskt att jag i vissa skeden av livet trott att jag är en odödlig robot. Sådär helt oskojat.

Jag kommer inte ihåg när jag senast känt mig såhär balanserad inombords. Som ett enda stort mindfult zen. Det har inte kommit gratis. Jag har jobbat och jobbar fortfarande för det. Varje dag.

meditera brygga

Jag har raderat saker ur mitt liv som inte hör hemma där. Sådant jag gjort för att jag trott att jag varit tvungen, för att göra andra lyckliga, för att ingen annan gjort det, för att jag är den enda som klarat av det.. för att jag inte vågat säga nej. Jag har inte vågat utestänga människor ur mitt liv som inte hört hemma där. Allt det där har jag nu åtgärdat. Jag har istället lagt till sånt som gör mig lycklig. Inte mycket, men så mycket jag klarar av. 

Jag har fattat ett viktigt beslut. Det som har en plats i mitt liv numera är endast sådant som jag på riktigt vill ha med. Sådant som ger mig energi och som jag inte kan leva utan. Det har inte varit lätt. Det var inte lätt att lämna lokalpolitiken. Jag är fortfarande inskriven i partiet och deltar då jag vill. Inte mer än så. Det var inte heller lätt att lämna organisationer och sammanhang som drog all energi ur mig och fick mig att må dåligt. Men det var värt det. I efterhand förstår jag inte hur jag kunde vänta så länge. 

Jag har mycket noga valt det som skall vara en del av mitt liv idag. Det som på riktigt ger mig lycka. Idag ska jag berätta om en sak. En väldigt enkel sak. Att omringa sig med människor som respekterar och accepterar en, och som lyfter en istället för tvärtom. Jag väljer mina vänner med omsorg numera. Idag har jag haft fem kloka kvinnor på besök i min trädgård. Vi har suttit i solskenet och pratat om tidigare, nuvarande och kommande liv. Vi har pratat om intima saker, parrelationer och svåra beslut. Vi har diskuterat otrohet och modet att lämna religiösa kretsar. Vi har gett varandra healing och dragit änglakort. Vi har gett varann energi och det kändes som att vi alltid känt varandra. Och jag är otroligt imponerad av dessa kvinnors livserfarenheter. De flesta av oss träffades första gången idag. I det här livet. Några av oss har kanske träffats i tidigare liv. 

meditera strand

Såna här möten med fördomsfria kvinnor i olika åldrar är så otroligt givande. Vi satt och pratade non-stop i 4 timmar. Jag hann få mer än min beskärda del av solen. Men det var värt det. Det är detta - att njuta av varje dag och inte ta något för givet och göra det man faktiskt vill - det är det som är riktig lycka. 

 

 

 

 

2

Kommentarer

 • La Dolce Musica

  11.06.2017 09:44 (6 månader sen)

  Ja, det är otroligt viktigt att man omgivs av människor som påverkar en positivt. Negativa personer brukar ta en massa energi ur en och då blir man bara trött och ledsen. Fin text :)

  • Linda Holm

   11.06.2017 10:25 (6 månader sen)

   Tack! Alltså egentligen är det ju så självklart, men för mig har det inte alltid varit det. Jag har varit för snäll, och aldrig förstått att man inte behöver ta skit. Bara velat vara till lags och försökt ändra mig själv istället. Det fungerade ju inte så bra ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.