Spotlight

onsdag 15 november 2017 - 12:00 | 3 Kommentarer

Det kom några gissningar på ämnet jag ska diskutera i Spotlight! Ingen gissade rätt, tyvärr. Nu finns ju redan rubriken på Yle Arenan så det är ingen hemlighet längre.

Jag vill dock kommentera gissningar om vacciner och tvångsvaccination. Jag har många åsikter om tvång och medicinering. Jag kanske återkommer till dem senare. Men som samhällsklimatet i den frågan är idag torde man vara antingen dumdristig eller självmordsbenägen om man väljer att diskutera det i nationell tv.

 

linda carolina2

 

Det räcker med att försynt ifrågasätta vacciners säkerhet eller tvångsmedicinering av friska individer för att få igång de mest högljudda debattörerna. Man blir direkt idiotförklarad, omyndigförklarad och i många fall slutar det hela med önskan om död till den (eller dens barn) som vågat yttra sig avvikande i frågan. Hyvä Suomi! Debattklimatet i vårt land är på en seriös nivå (ironi). Min energi räcker inte till för sånt trams och därför kommer jag fortfarande tacka nej till dylika frågor. För ja, jag blir tillfrågad. Men jag vill inte. Jag är utrustad med en stor portion självbevarelsedrift och dessutom är vacciner inget jag brinner för i nuläget.

 

Det jag däremot kommer diskutera, som känns betydligt roligare är...

 

...kolloidalt silver!

 

Kontroversiellt men ändå allmänt accepterat och flitigt använt av både vanligt folk och sjukvårdspersonal. Jag ser fram emot hur programmet har klippts och det innehåll jag inte ännu känner till. På söndag morgon kan du se avsnittet på YleArenan.

 

Kommentera gärna nedan om du har sett programmet!

Kommentarer

 • Jasmine - Mitt Gröna Samhälle

  19.11.2017 15:01 (26 dagar sen)

  Jag tittade just på programmet. Tyckte det var väldigt väl gjort och att många sidor kom fram, precis som det ska vara. Jag använder själv inte kolloidalt silver och har inte känt något behov att använda det heller, och efter att jag och fästmannen hade en hetsig diskussion för några månader sedan satt vi båda ner och grävde i forskningar och kom fram till ganska samma som de här läkarna. Att jaa, för utvärdes bruk kan det vara helt okej men att man i nuläget inte rekommenderar invärtes bruk. Så sålänge jag inte blir dödssjuk och prövat alla andra metoder så tror jag jag låter KS vara. :)

  • Linda Holm

   19.11.2017 16:33 (26 dagar sen)

   Jag läste också flera år innan jag vågade prova. Så det förstår jag att man måste göra. Sen måste man ju inte använda silver om man inte vill förstås. :) Med tanke på allt vi diskuterade tycker jag kanske vi fick för lite utrymme, vi hade många andra bra funderingar också. Men 28 minuter är kort, helheten var bra!

   • Ingon

    20.11.2017 09:28 (26 dagar sen)

    Det är mycket svårt för en lekman att läsa in sig på området då vetenskapliga artiklar inte nödvändigtvis finns fritt tillgängliga på nätet. Dessutom är det säkert svårt att förstå dem. Jag har forskat i nanopartiklar och bakterier. Silvervatten eller kolliodalt silver är en nanopartikel. Silver är antibakteriellt. Nanopartiklar som kommer i kontakt med en bakterie lägger sig på dess yta och tränger sig sedan in i bakterien och förändrar dess DNA. Silver nanopartiklar får användas i plåster och silverpasta för utvärtes bruk. Silvervatten kan inte skilja mellan goda och onda bakterier. Betänk även att en bakterie är en cell. Silvervatten kan ej heller skilja mellan cancer celler eller andra celler. Jag är väldigt försiktig när jag jobbar med nanopartiklar och skulle naturligtvis inte dricka dem ens mycket utspädda.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.