Uppfylla drömmar - del 1

måndag 12 juni 2017 - 20:55 | 2 Kommentarer

Förutom att omge mig med rätt sorts människor har jag också en del andra tips på saker man skall göra för att må bra. Drömma. Planera. Och uppfylla sina drömmar. Visst skall man leva i nuet och inte bara tänka framåt, men det är alltid bra att ha något att se fram emot. För som ni vet är det ju resan och inte målet som är det viktiga. Det säger psykologen FPA anser mig vara i behov av. Vilket jag i och för sig är mycket tacksam för. Det är otroligt befriande att prata med en utomstående om saker man går och grubblar på. Hon är professionell och jag litar på henne. 

Min ena dotter sa i början på året att det här kommer att bli det bästa året någonsin. Mina döttrar fick gå i slalomskola i vintras och det var en dröm den äldre haft, att lära sig åka slalom. Efter några åk är hon betydligt modigare och duktigare än jag. Men det är en annan historia.

Tillbaka till mina drömmar. Jag håller med henne. Det här kommer att bli det bästa året någonsin. Om jag vill. Och det vill jag. Jag har börjat projekt Förverkliga mina drömmar. De drömmar jag vill offentliggöra kommer jag dela med mig av med er!

En dröm jag länge haft är att utvecklas mer inom karaten och hålla mer självförsvarskurser. Det bor en liten pedagog i mig och den behöver få mer utrymme. Jag har naturligtvis länge kunnat utveckla mig själv inom det området, men den nya organisation min karateförening anslutit sig till ger betydligt bättre möjligheter och frihet till detta. Jag vill resa runt och träna kampsport med olika människor, träffa människor från olika stilar och dela erfarenheter.Vidga mina egna och andras vyer.

 

194

 

Det finns en del gurun jag vill träffa och platser anknutna till sporten jag vill se. Tex Okinawa. Jag vill fortsätta lära ut karate och se andra lyckas och hitta glädjen i sporten. 

Jag tror på attraktionslagen. Det du attraherar får du. Det är väldigt många år sedan jag fått så många förfrågningar om självförsvarskurser som i år. Ett karaterelaterat mål jag har under året är också att ta nästa grad. Tidigare delades grader ut på basen av någon form av helhetsbedömning. Helhetsbedömningen var dock rätt subjektiv och felaktiga faktorer kunde spela in. När vi bytte organisation funderade vi länge om vi skulle anta systemet med bältesprov. Efter många om och men ansåg vi att det är det mest rättvisa och genomskinliga sättet att bedöma en gradering. Samma krav för alla. 

Vi gjorde upp ett schema och jag tränar hårt för att finslipa detaljerna min nästa grad kräver. Ibland förbannar jag mig själv som gjorde det så svårt, ibland är jag tacksam. Vill man ha en hög nivå på vissa grader får man själv visa föredöme och klara av utmaningar. Det är inte länge kvar tills mitt bältesprov. En av mina största förebilder för tillfället kommer till Vasa nästa månad och bedömer mina kunskaper. Jag är nervös. Lite orolig. Men samtidigt vet jag att om - eller jag menar - jag klarar det vet jag att graderingen gjorts på rätt grunder och att jag faktiskt är rätt så otroligt talangfull. Den målbilden skall förverkligas i år.

 

2

Kommentarer

 • Jessica

  13.06.2017 10:21 (5 månader sen)

  Roligt att läsa om din resa! Kom ihåg att "hard work beats talent when talent does not work hard". Du bygger upp kunskap genom din hårda satsning, inte talang "jag faktiskt är rätt så otroligt talangfull" :)

  • Linda

   13.06.2017 17:01 (5 månader sen)

   Jamen du har ju rätt! Tänkte jag inte på i all hast :D Talang är det sista jag har, det är nog bara hårt arbete. Och ett bältesprov tar man inte "på talang" ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.