BloggHEADER

NAY - känslan av otrygghet

Skrivet av Anna Sjöström 27.09.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

YEA & NAY är jakande och nekande som senatorerna använder sig av när de ska rösta genom lagförslag. I min blogg är de bra och dåliga saker jag upplever/upplevt i USA.

I mitt introduktionspaket till mitt boende fanns allt en kan önska sig som jetlaggad finländare – ett täcke, en kudde, ett lakan, en kaffekopp (yass) och även – en överfallsvisselpipa, även känd som ”rape whistle”. Wut?
 
Överfallsvisselpipan, som var fint placerad i kaffekoppen med boendets logo, kom med sju tips om hur en ska undvika att bli överfallen. I introduktionsinformationen till boendet ägnas även hel sida åt hur en ska tänka och agera för att undvika farliga situationer.

71203248 674809179668754 960901694420418560 n2
Att plötsligt veta att en faktiskt inte är trygg i sin hemstad var totalt ny för mig. Varken i Malax, Waterloo eller Vasa har jag någonsin känt mig rädd när jag cyklat eller gått hem i mörkret – förutom den gången då grannens schäfer i Malax jagade mig (och en gång för alla bevisade att jag inte alls skulle vara så cool som jag trodde ifall jag skulle möta någon av vargarna i Österbotten).
 
Jag brukar kunna borsta av mig tankar som sinkar mig ganska snabbt, men på senare tid har jag märkt att det blir allt svårare. Jag antar att det är något slags konsekvenstänkande som har utvecklats med åren – rent förfärligt, om ni frågar mig.
 
Känslan av att vara otrygg ledde i tur till att jag första veckan under min vistelse totalt undvek att vistas utomhus ensam i mörkret. Två kvällar hann det ändå bli mörkt och det slutade med att jag strosade runt i D.C. med telefonens karttjänst i högsta hugg och försökte se van och avslappnad ut fast min insida var motsatsen. En av gångerna höll jag faktiskt på att gå mot Baltimore när jag försökte hitta metron, men det visste jag inte före jag såg en vägskylt som det stod BALTIMORE på – detta var SISTA gången jag använde Apples karttjänst!   
 
Fast sist och slutligen tror jag inte det är så farligt.
Efter noggrann utläggning med flera av mina kollegor och andra vid mitt boende om mina misstankar, som var baserade i mitt katastroftänk och noggrant utvalda artiklar för att bekräfta mitt katastroftänk, har de alla försäkrat mig om att såväl "the Hill" där jag jobbar som det område jag bor i är trygga och att D.C. ändå är en av USA:s tryggaste städer.
 
Summa summarum: ibland suger världen och det kan vi inte påverka - lika bra att bara njuta av vardagen och ta hand om sig. Hoppas att tu ji trygg å mår bra vann du än ji!

Bonusbild på Capitol från igår kväll!70403731 396814137885428 8314873569125335040 n

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar