BloggHEADER

Vad jag har gjort före praktiken

Skrivet av Anna Sjöström 26.10.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

En av frågorna i Q&A var vad jag har gjort före min praktik. 

Jag har alltid tyckt om att ha ett fullt schema (snarare har jag kanske haft svårt att ha det tomt) och min pojkvän - som är norrifrån i ÖB - förvånas över det sociala kapital vi har i Malax. I mina studier har jag försökt ha två saker i åtanke - är jag faktiskt intresserad av detta och kommer det hjälpa mig i framtiden***. I arbetsväg har jag fått lära mig att allt arbete lär dig någonting. Även om du har en uppgift som du varken brinner för eller tror att kommer ta dig vidare i karriären så lär du dig någonting av den och du kommer kunna använda den kunskapen i framtiden. 

***JAG VILL BARA SÄGA att när vi hade Pub Quiz på mitt boende fick vi en fråga inom biologi ingen kunde svaret på så vi skrev på skämt "Mitochondria is the powerhouse of the cell" - OCH DET VAR RÄTT

I studieväg har jag en Politices Kandidat i Statskunskap med Masskommunikation från Åbo Akademi i Vasa. Till alla som funderat på statsvet så kan jag varmt rekommendera statsvet utbildningen vid ÅA i Vasa - professorerna är engagerade, kursutbudet varierande och studielivet i Vasa är toppen. Efter att jag fick min kandidat inledde jag magisterstudier inom ekonomi vid ett annat universitet i Vasa och nu är jag fem före att få min magisteravhandling färdig. 

Att vara föreningsaktiv tycker jag är kul och jag har varit Marketing and Media Manager i VES 2018, Ordförande i Politivas r.f. 2016, Informationsansvarig i Politivas r.f. 2015, sekreterare i LSK 2015 och medlem i Malax UF:s styrelse 2012-2015. 

Tre bilder från studietiden - en från då jag och Nadja flitigt arbetade på våra kandidatavhandlingar och två bilder på mig från Politivastiden, fullt utrustad i min blåa halare. 

collage 5

Arbete tå. I tonåren hann jag (sommar)jobba som trädgårdsmästare, tomatplockare, gräsklippare och som ungdomsledare. Somrarna då jag var 18-20 år jobbade jag i hemvården i Malax, efter vilket jag jobbade deltid på sidan av studierna som Säljfrämjare vid LokalTapiola. Efter detta fick jag jobb som Trainee inom indirekt inköp vid Wärtsilä. Jag stannade vid Wärtsilä tills jag åkte på min praktik, med undantag för sommaren 2018, då jag var på Åland och jobbade som redovisare. Jag jobbade även som Kampanjchef april 2018-april 2019 åt en riksdagskandidat (numera riksdagsledamot)

På den första bilden är jag påväg till min första jobbdag vid LokalTapiola. Jag var såååå stolt över mig själv.  Den andra är från min sista dag på Wärtsilä i somras. 

collage 6

Blev nästan som ett CV här nu. Vilket kanske är till fördel eftersom jag inte ännu vet vad jag ska göra efter praktiken i och med att jag blir färdig utbildad i samband med att den tar slut - ifall du har ett jobb hit me up

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar