header2

Uttryck dig själv

Skrivet av Anders Nylund 28.09.2019 | 0 Kommentarer

Under sommaren kodade jag en webbsida: http://alkoselain.com. Jag är glad att jag vågade publicera (lägga den ut på nätet) den fastän den är kanske lite kontroversiell. Idéen med hela sidan är att visa alla produkter som Alko har att erbjuda. Det råkade sig att jag hittade en excel fil med alla Alkos produkter och jag ville göra något med det.

När den till någon grad var färdig tänkte jag om jag skall publicera den eller inte. Under tiden jag kodade och började anse att det här kunder ju vara någonting som jag kunde lägga ut tänkte jag "vad kommer andra tycka om den?", "den är inte snygg och den är dåligt kodad". Men till slut bestämde jag mig och publicerade den.

Under sommaren var jag på många intervjuer, och jag blev förvånad att många hade kollat in min GitHub profil, och på webbsidan. Det hade använt den och tagit en titt på koden. De var glada över det. Sidan är en konkret bevis på vad jag kan, och ett exempel på vad min nivå i kodning är. Intervjuarna kunde på basis av det analysera min tekniska kunskap, och se min stil på koden, vilka tekniker jag använder, hur jag tänker och löser vissa problem.

Det som jag vill komma fram till är att det lönar sig att publicera det som man håller på med. Det kan hända att någon kritiserar det och säger negativa saker om det, men till största delen är det positivt feedback som man får.

Själv har jag kämpat med att publicera det jag gör, och jag kämpar ännu. Men jag försöker bättra på mig och försöker publicera så mycket som möjligt av det som jag gör och på det viset uttrycka mig själv.

Till sist vill jag säga att jag uppmuntrar ingen att dricka alkohol. Med måtta :)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar