Foto fran Anna Betlehem copy

Att fotografera djur

Skrivet av Anna Betlehem 07.06.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

DSC 7130

DSC 7134

DSC 7153

DSC 7173PicMonkey CollagefewtweDSC 7182PicMonkey ggggDSC 7184PicMonkey CollagejjPicMonkey Collagev Här är en hel massa bilder jag knäppte på min lilla söta Zita 28 maj. Älskar verkligen att gå ner på hennes höjd och bara ligga och fota varje gång hon gör någonting, tyvärr har jag fotat henne så mycket så hon börjat tycka det är lite störande och varje gång jag kommer med kameran vänder hon huvudet och ser åt andra hållet! men det är bara att få henne koncentrerad på något annat så är det bara att knäppa när hennes ögon är som störst och mest fokuserade på någon fågel eller annat. 

 

Har ni husdjur? brukar ni fota dem mycket? har ni några tips? 

Kan ju dela med mig av 4 tips som jag alltid tänker på när jag fotar Zita eller Freddy:

 

1. Sätt ner djuret på ett ställe som är naturligt för den,

 typ där den oftast sitter, exemeplvis på ett klösträd eller i ett fönster. Då beter den sig som den vanligtvis brukar, alltså visar den sin riktiga personlighet och så har den mer tålamod att hållas där också!

2.Ha med någon annan person som kan fånga djurets uppmärksamhet

och få den att titta mot kameran eller ha någon leksak som den blir intresserad av.

3.Lägg dig på marken/golvet

Lägg eller sätt dig på golvet eller marken och gå nära ditt djur när du fotar. Genom att vara på samma nivå som djuret hittar man mer spännande vinklar än när man står upp. När du är nära blir det också lättare och mer naturligt att ta ett fint porträtt där djuret verkligen är i fokus. 

4. Undvik blixt

Undvik helst blixt. Det hårda ljuset leder lätt till röda ögon, fula skuggor och så vidare. Dessutom gillar inte djur när man blixtar på dem och därför kanske de också försvinner därifrån och inte orkar hållas på ett ställe. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar