annasfoto

Att välja tapeter

Skrivet av Anna Betlehem 14.04.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Som jag skrivit i några av mina föregående inlägg är vi på gång och ska ändra om mitt rum. Främst nya tapeter behöver jag. Det har verkligen varit så fruktansvärt svårt för mig att välja. Min brors rum är redan fixat. Han bestämde sig fort, och det blev riktigt bra. Jag däremot, kan aldrig bestämma mig, som vanligt.

 

Ska jag ha samma tapet i hela rummet? ska jag ha en fondvägg? ska jag laga helvitt som jag alltid pratat om? ska jag helt tänka om och laga helsvart? ska jag ha marin stil? Vita paneler? seglartapeter kanske? Blått? randigt?  Lite såhär har det låtit.

20160414120258 4

20160414120258 5

 

Vi har försökt prata med lite folk i "tapet-butikerna" men inte har jag blivit klokare för det. De har engagerat sig. Försökt söka alternativ. Motsvarigheter. Funderat och lyssnat på min önskemål. Men nej. Jag har bara velat och velat hit och dit, och så har försäljarna skrattat. Huur ska jag kunna välja tapeter när jag inte ens kan välja kläder på morgonen? eller någonting annat för den delen. Jag är inte så bra på det här med val måste jag säga

 

2

20160414120258 6

 

Det som jag visste var iallafall att jag ville ha lite "svensk sommar" feeling på dem. Vilket enligt mig är som de prickiga i olika fina färger här på bilden ovanför, men någon av dem blev det inte heller eftersom det var lite väl stora prickar, med risk för att jag skulle tröttna på dem ganska fort. Lite mer neutrala skulle de ha fått vara.

 

Nå. Sist och slutligen stod det mellan dessa tre på bilderna nedan. Två prickiga - en i beige och andra i ljusblå. En randig - vit och ljusblå. Det var verkligen svårt att få bilder på dessa där man ser hur de verkligen ser ut eftersom varken ljuset från mitt fönster eller min lampa var så bra, men ni ser ju iallafall lite. Alla tre tapeter är egentligen ämnade för barn-rum, jag hittade alltså dem i en hylla med tapeter för barn, men det är ju inte så stor skillnad.

 

DSC 2964

De beiga skulle vara bra eftersom de skulle göra mitt rum ljusare än vad det är nu. De blåa med prickar skulle vara fina eftersom blå är min favoritfärg och prickarna är passligt stora. Den blåa var dock sådan som skulle göra rummet ganska mörkt, vilket inte syns på bilden eftersom de ser väldigt ljusa ut där. De randiga hittade jag sista vändan vi var till butiken efter provrullarna. Den randiga är väldigt lik mina gamla tapeter, men mycket ljusare. Den är neutral men ändå min stil, med blått. Lite såhär har jag resonerat.

 

DSC 2960

DSC 2965Sist och slutligen valde jag. Jag lät det mogna över natten och sedan ändrade jag mig inte en enda gång till.

 

Kan ni gissa vilka det blev?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar