Foto fran Anna Betlehem copy

Visa alla inlägg skrivna mars 2015

RESFEBER

Skrivet av Anna Betlehem 30.03.2015

utlandsresaresebildertripresfeberPicMonkey CollagesHärliga bilder från pinterest

 

Åh vad jag har resfeber just nu! och den bara ökar hela tiden! skulle sitta bra med sommarlov nu på direkten så man får  resa och upptäcka nya ställen, finns nog inte något som är bättre än det! dock snöar det utanför just nu så får nog vänta ett tag till tyvärr.. 

 

Är också så förväntasfull inför sommaren och USA då jag får ta massor med fina bilder på hus och miljöer och människor och allt vad man kan tänka sig! är ju så grått och trist just nu så man har inte riktigt lust att fota så mycket där ute. Då solen och fina väder kommer blir det bättre! 

 

Bilderna har jag hittat från pinterest som vanligt, där finns nog allting och lite till! bästa sidan för inspiration helt klart! Om ni vill kan ni supergärna följa mig där! och så får ni ju gärna kommentera era användarnamn så kan jag följa er nu på direkten! 


tröttsam måndag och manikyr

Skrivet av Anna Betlehem 30.03.2015

Kategorier:

lemonadlemonaadDSC 9581DSC 9586DSC 9595Testade lite produktfotografering för några dagar sedan på en fin limsaflaska 

Hej! måndag och ny vecka som började ganska dåligt. Sov lite inatt och skrev imorse ett biologi prov som gick heelt och hållet åt skogen, skojar inte. Nåväl, kom hem halv 11 tiden idag och här hemma har jag sett på film och tagit det lugnt. Senare idag blir det manikyr med några andra sevendaysare vilket jag ser framemot !


vad vill du men kom då

Skrivet av Anna Betlehem 29.03.2015

Kategorier:
Taggar:

DSC 9600DSC 9601DSC 9603DSC 9605bilder från förra helgen 

Hejsan! igårmorse vaknade jag vid Ida och sedan for vi till malax med familjen och var med kusinerna hela dagen tills klockan 10 då vi hämtade pappa som hade varit till Tallin. 

Igårkväll såg mamma och jag på Hobbit och sedan tittade jag också lite på vampire dairies. Idag är det söndag och jag har biologiprov imorgon. huii.. 


Äntligen helg !!

Skrivet av Anna Betlehem 27.03.2015

Kategorier:

Och äntligen fredag! 

igårkväll spenderade jag otaliga timmar läsandes i psykologiboken tills jag var helt utmattad och hade så mycket information i huvudet så jag knappt sov inatt, och inte lönade det sig heller eftersom provet gick halvt åt skogen.. men nu är hälften av proven skrivna! biologi och matte kvar.

Efter skolan var jag till sjukhuset för att ta blodprov. Blev lite prolem med pickase eftersom jag har eksem i armvecken och de fick lov att picka i båda armarna och "gräva" efter ådran osv (enligt mamma iallafall, jag koncentrerade mig på att läsa innehållsförteckingen på alla burkar jag såg där för att tänka på något annat). Tog så himla ont denhär gången och var helt skakig i bilen påvägen hem.. ush! 

Men nu till något roligare! packar just nu lite medans jag lyssnar på Daniel Adams-Ray och väntar att klockan ska bli fem då jag får träffa Emilia, Ida och Hanna! natten kommer spenderas hos Ida. Trrrrevlig helg!! 

DSC 9196

dsc 7699 54a6f8cce087c35e423e0cdctvå bilder (sista sommarlovsdagen & en rolig kväll juli) på mina bästa amigos! .A


Häftig Volvo reklam

Skrivet av Anna Betlehem 26.03.2015 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Ni som emellanåt ser på Sveriges Tv4 har antagligen sett denhär volvo-reklamen någon gång. Har för mig att jag skrivit om den tidigare men jag tror det var innan reklamen ens hade visats på tv. Orsaken till varför jag så tidigt hittade denhär är för att Oskar Linnros har producerat låten i videon (sjungen av Amanda Bergman) och då har jag fått nys om den på dom vägarna. 

Jag tycker den är så otroligt häftig, vacker och mäktig. Blir så inspirerad till att Filma och fotografera hav, berg, eld och skärgårdsnatur! I reklamfilmen kan ni även skymta både Timbuktu och Oskar Linnros! 

Reklamfilmen beskrivs som en "hyllning till Sverige när det är som kärvast, ett tack till kylan, mörkret, blåsten och regnet. För oss är fyrhjulsdrift inte en onödig extrautrustning man kan skryta med, det är en funktion som tar dig hem"

Låten finns på spotify! 

Amanda Bergman Vintersaga


Prov, Prep, Porträtt & Psykologi

Skrivet av Anna Betlehem 26.03.2015 | 1 kommentar(er)

DSC 9181DSC 3jessicabertlin2uniparken.vasadress2jessicabertlin..jessicabertlin...

resten av bilderna från Jessicas och min fototur

 

Sitter just nu i mitt rum och känner att jag inte riktigt kommer under fund med vad jag ska skriva här. Inspirationen när det kommer till bilder är nog helt okej men skrivarinspirationen är lite sämre. Vet int om jag ska skylla det på rörigt huvud under provveckan eller att jag annars bara inte har så bra ideer. Nåväl, kanske det blir bättre snart. 

Imorgon är det dags för psykologiprov och jag har så mycket att läsa till det så jag vet inte ens vad jag gör framför datorn just nu! Finskaprovet gick annars bra, den känslan! 

och imorgon är det fredag. Tack och lov! även om jag blir tvungen att läsa på cellbiologi under helgen eftersom jag har prov på måndag... 


One Direction minus 1/5 pers

Skrivet av Anna Betlehem 25.03.2015 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

IMG 5239IMG 5225IMG 5238Tre telefonbilder från imorse

Hej. kände att jag ville uppdatera lite nu på kvällen också. Har på eftermiddagen varit på golfträning och efter det läst på finska i flera timmar. Just nu sitter jag och lyssnar på de One Direction låtar som jag gillade så mycket i sjunde klass och sörjer lite det faktum att Zayn har hoppat av bändet. Ska ju faktiskt till Helsingfors den 27 Juni med 5 andra tjejjer på deras konsert och nog hade vi ju alla föreställt oss att få se 5 artister på scenen och inte fyra ... :(

 


DETHÄR MED FINSKAN...

Skrivet av Anna Betlehem 25.03.2015 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Goddag! Idag bestod min skoldag endast av en finska preptimme som började halv 12 ! Imorgon har jag då finska prov, dock känns det faktiskt helt bra. Dagen före man har finskaprov brukar alltid vara fylld av panik typ men denhär gången känns det ovanligt bra. Morgondagens prov känns faktiskt överkomligt vilket mest beror på att denhär finskakursen har varit den vettigaste och mest lärorika någonsin, känns som att jag lärt mig mera finska nu än vad jag gjorde under hela högstadietiden, vilket är ganska sjukt eftersom jag lade så hemskt mycket tid och energi på alla prov jag hade i sjuan åttan nian, och ändå minns jag inte ett skvatt av alla de förbaskade ordlistorna och grammatikpappren man matade in i huvudet.. 

Skulle jag få bestämma hur finskainlärningen skulle vara så skulle jag ha eleverna att prata prata prata prata och prata ännu mera, och när de lärt sig prata ja då skulle jag plocka in grammatiken! 

För vad är det för skillnad om jag lär mig skriva grammatiskt korrekt finska och att jag lär mig ord som jag knappt förstår på svenska när jag är helt borta då det kommer till vardagsfinskan och att t.ex beställa något eller liknande?? 

Jag läste en artikel om det här med finskainlärningen och om att invandrare som flyttar hit lär sig finska på bara några månader medans många finlandssvenskar som läst finska i 10 år ännu inte kan finska. Vilket då beror på att invandrarna är tvungna att börja prata språket direkt för att komma in i samhället medans vi stackars finlandssvenskar sitter ångestfyllda dagen före prov och tragglar helt konstiga ord ? 

Här under kommer några exempel ur min högstadiefinskabok på ord som jag var tvungen att lära mig istället för nödvändiga ord som fattades i mitt ordförråd och som ställde till problem för mig i vardagssituationer..  Men tack och lov för att jag lärde mig vad alla speciella, ovanliga fåglar heter och tack och lov för att jag vet att utarevatkuli betyder kallops på juver, tänk vad många gånger jag haft nytta av det! *host*

 • levnadsvisdom 
 • gränssnitt
 • stamfrände
 • flatskratta
 • le i mjugg
 • anektod
 • mustig
 • paradid
 • skämttradition
 • boktryckarkonst
 • patronkammare
 • finnas av olika kaliber
 • småkalibrig
 • svårlös
 • primärundersköterska
 • ambulerande skola
 • ordstäv
 • kallops på juver

 osv osv osv osv 

alltså jo visst, säkert har man mycket använding för ordet primärsjuksköterska och några andra av dessa ord i vissa situationer men så länge jag ännu måste fundera en och två och tre sekunder innan jag kommer på vissa otroligt simpla ord så känns det kanske inte som det allra viktigaste.. ?  

Men, dethär är ju bara som jag känner och tycker och tänker. Vad tycker ni ?

dsc 3958 547486ce9606ee7786d22077dsc 3966 54748ee79606ee2268b062ed


Vårfeelisen avmattas..

Skrivet av Anna Betlehem 24.03.2015 | 1 kommentar(er)


DSC 9285DSC 9288DSC 9296DSC 9302

Bilder från Jessicas och min fotorunda - publicerar resten av bilderna snart

Hejsan ! idag har jag som varje vanlig tisdag varit i skolan, var kanske inte på så riktigt bra humör i skolan, påverkas lätt av hur pratsamma och uppåt alla andra är osv men på håltimmen var jag med Matilda på stan så det kändes mer lättsamt och efter skolan var jag på cafe med Ida och Emilia så då blev man glaad igen !

Efter 5 befann jag mig i sundom och ritade teckningar och krukor med några stycken söta barn och nu är jag hemma och ska läsa till finskaprov!

Snöat har det också gjort idag, massor. Inte så kul att vintern bestämde sig för att komma tillbaka och döda vårfeelisen i alla sommarlängtande människor nu. Känns som att det var månader sedan jag cyklade och körde mopo till skolan medan solen lyste, och sedan Jessica och jag fotade bilderna här ovan !! även om det var förra veckan! 


På önskelistan: Mon amie rörstrand

Skrivet av Anna Betlehem 23.03.2015 | 3 kommentar(er)

8425859 fullscreen9f969ec1f7be644f2babe130867675a79113624 fullscreen8374433 fullscreenMon Amie 850pxblåvitt portslin - Mon Amie Rörstrand

Åh, dethär blåvita porslinet från rörstrand är så himla vackert ! Har inte riktigt kunna undgå att se dessa fina koppar på instagram då jag följer profiler med ganska aktivt fotad och uppdaterad frukost ! Har inte riktigt på koll var servisen kan köpas men skulle gärna ha alla tallrikar, koppar och glas tills nångång då jag flyttar hemifrån, tills dess skulle jag nog nöja mig med ett fat, kopp och skål! 

Kanske man skulle önska sig till födelsedagpresent ! om jag orkar vänta så länge.. även om det inte är så jättemånga veckor kvar ändå! .A