Foto fran Anna Betlehem copy

Visa alla inlägg skrivna 2016

FARVÄL SEXTON - DET BÄSTA HAR INTE HÄNT ÄN

Skrivet av Anna Betlehem 31.12.2016

Det är tio dagar sedan jag sist skrev nånting här. Dagarna sedan dess har varit precis som det här året - en riktig omtumlande jäkla berg- och dahlbana. Jag har skrivit så många ord om det här året. Analyserat. Jag har samlat ihop alla bilder, organiserat dem i mappar enligt månaderna. Jag har listat musiken som präglat hela året. Jag har skrivit om människorna jag har träffat. Jag har klippt färdigt min traditionella årsvideo.

Det ni får nu, 31 December 2016, är en kort version av min video. Den som var ämnad för instagram och som jag la upp igår. Alla mina fullständiga resume'r och sammanfattningar kommer jag publicera efter nyår.

Mitt sista dygn av 2016 spenderades med några av de människor som jag också spenderat större delen av året med. Vi sov hos Jessica, pratade hela natten och nyårsbrunchade. Det jag ska göra precis NU är att dra på mina nya Dr Martens och festa in det nya året riktigt ordentligt, med precis samma människor. Förra nyåret var rätt bra, och det här kan bli ännu bättre.

Som alltid känns det lite vemodigt att ta farväl av ett år. Det här året har det verkligen varit fullt ös. Det har hänt så fruktansvärt mycket så man skulle kunna skriva en bok. På samma gång som vi haft så kul och upplevt så mycket och träffat så många roliga människor och utvecklats massor så har 2016 också innehållit mycket skit, och inte bara globalt sett. Det är allt dåligt vi tar farväl av ikväll och välkomnar ett nytt oanvänt år som förhoppningsvis kommer innehålla en massa häftigt som vi inte ens skulle kunna föreställa oss nu. Kanske även människor man inte skulle kunna föreställa sig att få träffa. Det är bara att hoppas på det bästa.

Tack för det här året då! Tjugohundrasjutton SKA bli ett år fyllt med glädje. Det är säkert!

AVSLUTAR HÄRMED 2017 MED NÅGRA FINA CITAT. HA DE' GOTT!

photo

Håkan Hellström. dasas

Linnea Henriksson.Skarmavbild 2016 12 31 kldddTimbuktu. 


Fullspäckad onsdag

Skrivet av Anna Betlehem 22.12.2016

Kategorier:

DSC 9263

Jag vet egentligen inte varför det är så. Att jag antingen vaknar 11,  är superoeffektiv och trött en hel dag och inte får nånting gjort, fast jag har all ledig tid i världen - eller så stiger jag upp 6-nånting, har en fullplanerad dag med åtta timmar jobb, tre timmars kompishäng, en uppsats att skriva som jag spenderar fyra timmar på, en youtuber vars videor jag spenderar en timme på att visa åt mamma, och nån till tidskrävande skolgrej - och får precis allt gjort, sen sätter jag mig med datorn och har lust att skriva femton inlägg hit på raken. Min onsdag i ett nötskal. Mörkaste dagen på året dessutom. 

DSC 9328

Steg verkligen upp ovanligt tidigt imorse och var förvånansvärt pigg. Hade en bra dag på jobb och umgicks sedan med Ida och Heidi på kvällen. Imorgon har vi sista skoldan innan jullov. Blir dock ingen vanlig skoldag utan lite julgrejs. Möjligtvis sista skol-jul-ringlekarna jag är med på, iallafall på ett bra tag.  

Men tror verkligen det är så, att har man saker att göra så blir man effektiv och får mycket gjort, och har man absolut ingenting - inga måsten - då känns det till och med tungt att sträcka sig efter laddaren till datorn när ackun tagit slut efter åtta serieavsnitt på raken, eller nånting. Finns som inget mellanläge. 

Alltså borde jag väl keep myself busy hela tiden. 


Det är för oss solen går upp

Skrivet av Anna Betlehem 20.12.2016

Kategorier:

Aldeles nyss hemkommen från ett långt jobbpass.

Låg med datorn i famnen tidigare idag, såg några Skam-avsnitt jag kan mer än utantill och bara kände att jag slösade min tid, men så plötsligt ringde telefon och en timme senare körde jag till jobbet. Perfekt timing. Imorgon blir det också jobb, eller rättare sagt inskolning. Ska börja på något nytt, så blir intressant!

Ville mest bara dela med mig av låten ovan. Årets säsong av Så Mycket Bättre har verkligen varit bra. Danny har briljerat och gjort så otroligt bra versioner. Förförra veckan tolkade de Ted Gärdestads låtar och jag som lyssnar på Ted ganska ofta gillade verkligen det. Danny gjorde en så härlig version av För kärlekens skull och har lyssnat väldigt mycket på den.


GET LOST IN CREATIVITY

Skrivet av Anna Betlehem 20.12.2016

DSC 9265e

 

DSC 5

 

DSC 9313

 

DSC 9324

 

DSC 9355

 

Sånt jag tycker om. Musik, fotografering, ord.

Kreativitet - en av de dyrbaraste saker man kan ha.

 

Skrivmaskinen fick jag av faffa för två vintrar sedan. Den analoga kameran har egentligen Axel fått, och den är från Västerås. Gopro-kameran är från USA och ska nog snart i pension tror jag, så snabbt jag välkomnat en femma. Skivorna har jag bränt och fyllt med mycket bra musik. Solglasögonen är mina absoluta favoriter, hatten tycker jag blivit lite av ett signaturplagg för mig och sjömansklänningen köpte jag i en liten butik på det mest oväntade stället. Att fota saker man tycker om är roligt.

Just nu experimenterar jag lite i photoshop och lyssnar på musik från i höstas. Vissa låtar kan verkligen få minnen att skölja över en som en våg.


ÅBOHELGEN

Skrivet av Anna Betlehem 19.12.2016

Kategorier:
Taggar:

Nu ska ni få se lite bilder från vår helg i Åbo. En fredag för två veckor sedan satt vi och väntade på att fara iväg. Tre på natten for bussen iväg. Jag lyssnade oavbrutet på musik ända till morgonen när vi kom fram.

DSC 9105

Väl framme i Åbo åt vi en riktigt god frukost.

DSC 9108

DSC 9111

Efter att ha sovit lite i lägenheten vi bodde i for vi ut på stan. Vi gick på julmarknad.

DSC 9116

DSC 3

DSC 9127

DSC 9133

DSC 9136

DSC 9138

DSC 9140

Det var kallt men fint väder.

DSC 9145DSC 9148

DSC 9153

DSC 9154

DSC 9156

DSC 9157

DSC 9159

DSC 9160

Vi gick också lite vid torget. Där runt omkring var det fint julpyntat.

DSC 9162

DSC 9173

DSC 9175

Stockmans drömmiga skyltfönster stannade vi till vid en stund. DSC 9180

Vi for och handlade lite innan vi började bege oss tillbaka till lägenheten. Den första kvällen i Åbo skulle vi nämligen ut, men först skulle vi äta lite.

DSC 9184

DSC 9190

Den här bilden nedan var den sista jag tog med systemkameran i Åbo. Där 50 meter fram fanns en liten inredningsbutik som vi gick in i. När vi var påväg ut kände jag att någonting blött droppade på mina fötter men tänkte inte mer på det då. Ungefär tio minuter senare var vi påväg upp i ett trapphus när Emilia såg att det droppade ur min väska. Min systemkamera låg alltså och simmade i min kånken bland vätska som gick kanske 10 cm upp från bottnen (eftersom en kånken är ganska långt vattentät och det inte går igenom så lätt)

Ni kan ju då räkna ut att de kommande....tjaa...fyra timmarna var ganska panikartade! men efter en massa telefonsamtal hit och dit, en massa tips och knep och metoder osv så kom kameran till slut på igen ett dygn senare. Och aldrig någonsin förvarade jag min kamera och vätska tillsammans igen..

DSC 9199

och så lite telefonbilder:

IMG 1749

IMG 1751

IMG 1752

På söndagen var vi alltså och simmade några timmar till ett badhus, som ni ser på första bilden ovan.

IMG 1777

IMG 1758

IMG 1772

IMG 1755

IMG 1775

IMG 1774

En dag var vi på stan några timmar och gick i butiker. Främst Stockman och Zara kollade vi in. En tröja hittade jag på Stockman från Hilfiger.

IMG 1779

IMG 1780

En kväll var vi ut och åt till en restaurang. Fyra av oss tog pizza, vilket var supergott.

IMG 1809

IMG 1909

IMG 1806

Tittade på mycket fint inne på marimekko.

IMG 1760

IMG 1912

Sista kvällen var vi på konsert. JVG hade en spelning. Den var nog helt okej bra! På kvällen for sedan tre av oss ut och på, medan två av oss lämnade hemma och sova, bland annat jag som blev sjuk då. 

IMG 1913

IMG 1914

På självständighetsdagen for vi hem. Morgonbussen for vi hem med och det gick nog helt fort, men hade förstås en väldig huvudvärk pga febern. Väldigt skönt var det då självklart att komma hem. Roligt att fara på såna här små roadtrips och resor mitt i vintermörkret!


Slutet på en kalashelg

Skrivet av Anna Betlehem 19.12.2016

Så har ännu en helg flygit förbi på tre sekunder. Jag har den här helgen firat tre olika personer som fyllt, sprungit på stan en del och sovit länge. Igår köpte jag en ny hatt, med perfekt kant osv. Så nöjd med den så jag gått runt här hemma hela tiden utan att ta av den. Tröjan är också ny, från polarn och pyret - min forna favoritbutik.

DSC 9487

Ikväll har jag fotat massor. Blev så inspirerad av den mysiga bilturen hem med bra musik i lurarna, så var tvungen att göra nånting av inspirationen.

DSC 9479

Ja och här försöker man desperat va' så hipster, men så kollar ni i vänstra hörnet på datorn - och ser att jag lyssnar på Justin Bieber. haha..

DSC 9486Nåväl. Hoppas ni får en fin kommande julvecka. Jag sitter just nu i sängen och försöker förtränga det faktum att jag hör regnet falla utanför. En vit jul vill ju jag ha!


Allting har ett slut

Skrivet av Anna Betlehem 17.12.2016

Jahapp hörni. Så var den dagen kommen. Då säsong 3 av SKAM avslutades...

tumblr inline oia0mcYtMi1r952dv 500

 

Jag skrev ju om den norska fantastiska serien SKAM för ett tag sedan HÄR, och jag känner nu efter att ha sett sista avsnittet att jag vill skriva lite mer om det. Jag drog faktiskt ut på det lite innan jag tog tag i det och såg ut säsongen ikväll. En berg och dahl-bana till säsong. Det kunde inte ha avslutats bättre heller. Ett perfekt sista avsnitt där alla karaktärer var med och allting var bra. 

Det känns faktiskt vemodigt att nu sluta uppdatera SKAM-sidan flera gånger om dagen, hänga på Tumblr hela tiden, göra gifs av de nya klippen och obsessa över alla updates osv. Måste ärligt talat säga att den här säsongen förgyllt min höst lite. Var en jäkligt bra höst till en början men sen blev det lite mer...trist, och att ha haft den här serien att tänka på var perfekt. Mycket bättre att stressa över hur det skulle gå för Isak och Even istället för nånting annat!

Är verkligen längesen jag varit så här involverad i en serie eller någonting annat för den delen överhuvudtaget. Pratade faktiskt med Natalie igår om att senast jag varit så här engagerad i någonting på det här viset som med SKAM, så var nog i sjuan med One Direction typ! 

 

Säsongens sista scen och ord:

tumblr oiakfeUt9N1ud1najo3 r1 3

tumblr oiakfeUt9N1ud1najo2 2

 

De två tidigare säsongerna av SKAM var ju också superbra och det var ju de som fick mig att verkligen fastna för den här serien men trean är nog ändå min favorit. Det är någonting speciellt med den här säsongen. Tarjei som spelar Isak har spelat så otroligt bra, och förstås också Henrik (Even). Är också så himla roligt hur populär den här serien blivit bara under de senaste veckorna. Har märkt bara på Tumblr och Twitter hur uppdateringarna där ökat massor för varje vecka som gått sedan hösten började. I vår kommer säsong 4 och jag har nog lite olika förhoppningar och misstankar om vem det kommer handla om. Ska bli roligt att se!

Här under är lite gifs och bilder från en del bra scener för att sammanfatta säsong 3. Älskade säsong tre.

 

tumblr ogaa4kmViS1s99m89o1 3

tumblr ofzgrwRfIa1uor5s8o3 3

tumblr oga5drf2F21sapiomo1 3

tumblr ogqakrI2Jy1vrn9h6o3 3

tumblr ogw45hVSdP1rrfrgvo1 5

tumblr og4zwxeQ2m1ud1najo3 3

fff

tumblr ofvc6mGM2V1qg9snho10 3

tumblr ohij7ukJK31qg9snho3 3

tumblr ohdjme4ovI1vvmd9ro7 r1 3

tumblr oh8xk2r7JA1v7hx57o2 3

tumblr ohku1tSUBy1vm438do6 r1 3

tumblr oi8hu5omL81vkbtkio2 3

tumblr oiat3geCqS1r9cisqo2 3

tumblr oialwmaMEt1vm438do1 5

tumblr oialwmaMEt1vm438do4 3

tumblr ogaa4kmViS1s99m89o2 3

tumblr ogqiqeTHKO1vjgafeo8 3

tumblr ohb978flvn1uffrfbo2 3

tumblr ogqakrI2Jy1vrn9h6o2 3

200 1

tumblr ogw45hVSdP1rrfrgvo7 r1 4

tumblr oi69t3UZGL1rrfrgvo6 3

tumblr ohip7kmezI1qg9snho1 3

tumblr oh80be9uEA1r9zdazo2 3

tumblr ohdjme4ovI1vvmd9ro2 r1 4

tumblr ohilnp6h071somkjmo2 3

tumblr ohzkamwCPe1u2yi3fo3 3

tumblr ohxoi5SRzm1qg9snho3 3

tumblr oiak10aisl1t47eneo2 3

tumblr oialwmaMEt1vm438do3 3

tumblr oialwmaMEt1vm438do8 3

Om ni mot för modan ännu inte sett SKAM så kan (SKA) ni göra det här --> skam.p3.no

Och har ni sett alla säsonger redan är det bara att vänta på våren, som jag kommer göra!


Working nine to five..

Skrivet av Anna Betlehem 13.12.2016

Kategorier:

 

DSC 9118

Medan det står ganska still här med uppdateringar är jag upptagen med att antingen jobba eller vara sjuk.

Vissa dagar har jag varit i skolan åtta på morgonen och kommit hem halv 10 på kvällen från jobbet bara för att börja med någon moddauppsats, som idag. Vissa dagar har jag gått och sova tidigt kvällen innan, sovit till 11, börjat skolan 12 tiden, haft en lektion, och sen varit heeelt slut iallafall och somnat sju på kvällen till "That 70's show", och sedan varit vaken hela natten pga huvudvärk. Också tänkt mycket på bloggen och på bilderna från helgen i Åbo, men har verkligen inte pallat. Det kommer nån gång!

 

Tror jag inte är riktigt frisk ännu eftersom jag ännu inte blivit av med den hemska hostan och dessutom är extremt trött oberoende hur mycket jag sover, men jag hoppas det ordnar upp sig snart, åtminståne till jul! Har också drabbats av en massa massa sjuka utslag nu (såna jag hade förr i tiden) när det varit lite kallare. Så är väl inte sådär riktigt tiptop atm. Det enda man har riktigt lust med är egentligen att ligga under täcket och äta kex, typ. Bästa delen av min dag är de sköna lugna ensamma bilturerna hit och dit, samt stunden när man kommer hem permanent för dagen och hoppar i pyjamas. 

Nu så länge får ni se en liten film från Åbo jag klippte ihop i all hast. Bara så att kamerabestyret och mödan med filmandet, kånkandet av kameran osv där i Åbo var värt.

Glad Lucia förresten! Förra året var så mysigt när vi sjöng i skolan. I år var det tvåornas tur. 


Mysiga Haga i Göteborg

Skrivet av Anna Betlehem 08.12.2016

Kategorier:

En dag som denna, när jag ligger under täcket och inte kan se på en datorskärm mer än någon minut passar det bra att publicera ett färdigskrivet inlägg. Det här rese-inlägget om Sverigeresan skrev jag senast och nu tänkte jag fortsätta.

DSC 1812

Efter att vi hade strövat omkring på Avenyn och kring järntorget fortsatte vi alltså till Haga. Den finaste lilla stadsdelen nånsin, som ligger mellan järntorget och Hagakyrkan. Där bl.a Håkan Hellström och 4000 andra bor. Ett så mysigt och charmigt ställe. Slår nog gamla stan i Stockholm några gånger om tycker jag..

DSC 1776

Gatorna här var så fina så och i varje hörn fanns  tjusiga små butiker och fik, samt glada människor i hatt - såna som jag tycker om alltså.  Här är förresten en instagrambild från den här dagen.

DSC 1737

DSC 1740

DSC 1738

DSC 1739

DSC 1748

Jag som älskar träskor blev verkligen glad när vi kom till den här butiken och jag fick köpa mina egna Hagatofflor, från självaste Haga. Ett par röda blev det.

DSC 1762

DSC 1751k

DSC 1754

DSC 1759

Vi gick sedan vidare och kikade i Antikaffärer fyllda med massa fina och unika grejer. Bland annat sjömanskostymen nedan. Blev så oerhört exhalterad när jag såg den. Ni kan föreställa er hur jag försökte få den att passa, men tyvärr är nog storlek 140 aningen för litet för mig. Den frustrationen. Blir faktiskt lite ledsen när jag ser på bilderna av den eftersom den var så himla perfekt. Precis nånting i min stil.

DSC 1767

DSC 1778

DSC 1780

Sedan gick vi i lite mera mysiga butiker fyllda med små roliga saker man hade kunnat titta på i en evighet. Allt var så svenskt på något vis. Svenskt och fint.

DSC 1784

DSC 1787

DSC 1790

DSC 1808

Efter en stund gick vi längs gatorna och började söka ett fik att sätta oss ner på, men inte vilket fik som helst...

DSC 1770

DSC 1771

DSC 1791

...För är man i Haga är det obligatoriskt att gå till Cafe' husaren.DSC 1792

För på Cafe' Husaren kan man köpa "Hagabullen". Den största bullen jag någon gång ätit. Eftersom det inte är så många som orkar äta upp Hagabullen på en gång fanns också påsar enkom till den, så vi tog med den och åt vidare på den i husvagnen i flera dagar. Otroligt god var den också, för att inte glömma.

DSC 1799

Efter några roliga timmar i Haga begav vi oss tillbaka till Avenyn.

DSC 1803

DSC 1773

Vi hade verkligen tur med vädret den här dagen så att gå mellan Haga och Avenyn var riktigt härligt, men nästa gång ska jag nog åka spårvagn där också, känns om ett måste.

DSC 1813

DSC 1820

DSC 1821Så snabbt jag kommer mig tillbaka till den här underbara staden ska jag definitivt fara till Haga igen. Dock finns det så mycket mycket mera jag vill se i Göteborg, så många ställen, tror jag skulle behöva en hel sommar i GBG faktiskt. Är ni någon gång i Göteborg tycker jag verkligen ni också ska fara till Haga. Ta det som ett tips! 


Hemkommen från Åbo

Skrivet av Anna Betlehem 07.12.2016

Kategorier:

DSC 9125Är hemkommen från Åbo och har idag luggit hemma med hög feber, välidigt sjuk hals och extrem huvudvärk.

Vi kom alltså hem från Åbo igår på eftermiddagen. På måndagskvällen när de andra for ut stannade jag och Jessica hemma eftersom vi var så trötta. Under natten sov jag väldigt dåligt och huvudet bultade hårt och på tisdagsmorgonen mådde jag helt hemskt, är säker på att jag hade ganska hög feber redan då. Nå, imorse var jag påväg till skolan fast jag var alldeles snurrig och sedan mätte vi feber och konstaterade att jag nog skulle vara hemma ändå. Idag har jag sovit kanske 7 timmar i sträck, och inte varit så här dåligt i skick på länge.

Hoppas på att bli frisk så snart som möjligt, och ska visa bilder och berätta mer om vår helg i Åbo då snart!