Foto fran Anna Betlehem copy

Visa alla inlägg skrivna augusti 2016

Hösten

Skrivet av Anna Betlehem 30.08.2016

Blev plötsligt väldigt taggad på höst. Sommar i all ära, men hösten är nog så underbar. Maj och September är verkligen mina två favoritmånader. I maj fyller jag, och September brukar alltid vara en så otroligt mysig månad.

IMG 5663

 

September 2012 var en så himla lycklig period, september 2013 var superduper, september 2014 var allmänt mysig, och förra året hände också roliga saker i Sept, men det var inte bara det att det hände mycket saker. Vardagsfeelingen var bra även om det var en vanlig sketen tisdag, och så ska det ju vara.

 

IMG 5659

IMG 5902

 

Förutom att fixa matte och finska studenten vill jag också göra några andra grejjer i höst. Jag har faktiskt skrivit en liten lista. Några punkter tänkte jag dela med mig av. Det är inga märkvärdiga grejer. Bara sånt jag kommit att tänka på, som jag måste börja göra. Sånt där obetydligt viktigt.

 

IMG 5782

 

För det första vill jag börja fota analogt. Det har jag tänkt göra så länge jag kan minnas, men aldrig tagit tag i det riktigt på riktigt. Visst är digital fotografering bra men älskar känslan i analoga fotografier. Jag vill också börja ta ut mina foton och ordna dem i fotoalbum. Dels är det ett roligt tidsfördriv att hålla på och ordna med bilderna, men sedan är det så värdefullt och roligt att faktiskt ha fotoalbum att kunna titta i också.

 

IMG 5911

IMG 5912

 

Liksom förra hösten ska jag försöka cykla mycket (hur det nu ska gå till, när det lockar att ta bilen..) med musik i öronen. Jag ska cykla under alle'r med fina löv och lyssna på Melissa Horn, och Veronica Maggios nästsenaste skiva, för den är höst för mig. Jag ska ta llite omvägar när jag cyklar hem från skolan bara för att kunna betrakta alla fina träd och njuta, om hösten inte stormar bort, det vill säga. En egen fin cykel borde jag också införskaffa. Har just nu en liten rolig en med blommor på styret, men den är lite jobbig fast den är charmig.

 

IMG 5965

 

Jag ska också använda min skrivmaskin och skriva mycket. och så vill jag plocka äpplen, och picknicka på ett tak iklädd mysiga höstkläder. och så vill jag bränna många cd-skivor att ha i bilen blandade med rolig musik - för att det är så kul att bränna skivor, för att jag alltid gjorde det förut, och för att det är bra att ha. och så vill jag börja måla igen. och så ska jag hänga upp alla ljusslingor och fixa mitt rum höstmysigt igen, kanske möblera om ifall det är möjligt med min nya säng! och så en massa andra smågrejjer, kanske till och med börja gå på gym igen!

 

IMG 5916

IMG 6152

 

Framför allt hoppas jag denna höst också blir en sån där bra och mysig en som alla andra brukar va. Ska försöka att inte låta studentskrivningarna och all planering hit och dit stressa upp mig för mycket. Det går som det går, och oftast går det bra till slut.

 


Fields of gold

Skrivet av Anna Betlehem 29.08.2016 | 4 kommentar(er)

DSC 2966gDSC 2923fDSC 2979oAvslutade veckan igår med en ljuvlig fototur. Ska visa er massor med bilder!

Inleder denna vecka med sovmorgon. Vaknade 11 med ett ryck och trodde att jag hade försovit mig men håxade sen att nejj juste, jag börjar ju 1. Häärlit. Ikväll måste jag läsa lite på matte. Något annat har jag inte planerat. Hoppas ni får en fin måndag. Kramar. Anna


Villaavslutning

Skrivet av Anna Betlehem 29.08.2016

IMG 4679

IMG 4676IMG 4678

IMG 46775

 

I helgen var det villaavslutning. Iår kan va första året någonsin jag faktiskt inte firade villaavslutning på villan. I fredags for vi ju ut med familjen dit, men jag körde sedan hem till stan på lördageftermiddag och fixade mig klar, mötte upp Acke och Jessica och så for vi vidare till en kräftskiva i stan med ett roligt gäng. Blev till slut en riktigt bra kväll!

 


Hundra kilometer musik

Skrivet av Anna Betlehem 25.08.2016

Kategorier:

IMG 3941

IMG 3930mjh

IMG 3917u

Hej! och glad torsdag!

Jag började tidigt imorse men är hemma nu under håltimmen. Pysslar och på här hemma med spotifylistor, CD-skivor, utprintade bilder och fotoalbum. Sånt som är så mysigt att dona med, tycker jag. Döpte just en spotifylista till "Hundra kilometer musik", så exakt så långt ska den räcka om man kör typ 100 i timmen. Matte som jag egentligen borde sitta med är inte nära på lika mysigt, måste försöka ta itu med det ikväll istället. Ha det gott!


Där är det sommar men här inne är det höst

Skrivet av Anna Betlehem 24.08.2016

Kategorier:

DSC 1064DSC 1067DSC 1072DSC 1079DSC 1102DSC 1099DSC 1088DSC 1194DSC 1112DSC 1117

DSC 1118

DSC 1120

DSC 1124DSC 1126DSC 1128DSC 1135DSC 1141DSC 1144DSC 1176DSC 1182Några bilder från en kväll på villan. Saknar att gå eller cykla ut och gå till åkrarna med kameran på ryggen.

Idag hade jag en timmes skoldag. Körde själv till skolan med bil första gången under min skoltid, det är ändå ganska stort. Skönt var det också att en liten stund före skolan bara köra och lyssna på bra musik. Efter att jag hade slutat körde jag hem tillbaks och resten av dagen ska jag lyssna på Monica Zetterlund och jobba. Har inte varit till jobbet sedan mitten av juli, så blir intressant att se hur det känns att komma dit igen. Imorgon är det redan torsdag och sedan helg. Åh vad jag längtar till helgen! Kramar. Anna


Känn ingen sorg för mig Göteborg

Skrivet av Anna Betlehem 23.08.2016

Kategorier:

Efter att vi på vår Sverigeresa hade lämnat Västerås och Stockholm bakom oss och styrt söderut kom vi på kvällen fram till Göteborg. Den bästa staden i hela världen. Känslan av att komma in till Göteborgs centrum med Håkan i hörlurarna var helt obeskrivligt. Känslan av att vara precis där man borde vara. När vi korsade Avenyn, andralånggatan och en massa andra fina gator gick solen ner och de blåa spårvagnarna körde bredvid. Magiskt. DSC 1630DSC 1631

Morgonen därpå steg vi upp tidigt och började med att gå lite på Avenyn, mamma och jag. Axel och pappa styrde vidare mot Volvo-musee't. Vädret var alldeles perfekt, spårvagnarna körde av och an längs med Avenyn och det var så fint så fint. DSC 1670DSC 1672DSC 1674DSC 1677DSC 1681DSC 1683DSC 1686

Vi gick faktiskt nog i några butiker men efter en stund bestämde vi oss för att upptäcka lite mera av Göteborg i stället. Är man i GBG kan man ju inte slösa tiden på klädaffärer som finns i alla städer! så vi började gå mot Järntorget..

DSC 1691DSC 1705DSC 1726DSC 1730DSC 1729I bakgrunden skymtar Haga. En magisk del av stan fylld av mysiga gator och annat. Haga ska jag berätta om lite senare... Kramar. Anna 


För det skulle ju va dans dans dans

Skrivet av Anna Betlehem 22.08.2016

DSC 2463

 

Måndag och ny vecka då igen. Denna helg var verkligen fullspäckad och superrolig!  Som ni vet hade vi ju sommarfesten med Sevendays på fredagkväll. På lördagmorgon for jag, som ni kanske också vet, till Juthbackamarknaden. Därifrån kom vi hem 5 och halv 6 cyklade jag och Emilia till butiken för att köpa Champagne åt födelsedagsfiraren som vi sedan for till.

 

 

DSC 2449

DSC 2448

 

En av mina allra äldsta vänner Hanna fyllde alltså 18 år! STORT! Hanna har jag känt i cirka 17 år nu då. Efter att vi hade firat Hanna några timmar hemma hos henne for vi vidare ut. Blev till slut en riktigt rolig kväll. Någon gång väldigt sent (eller kanske snarare tidigt) kom Emilia, Hanna och jag sedan hemcyklandes... 

 

DSC 2447

 

Söndag-dag vaknade jag och klippte lite musik här hemma. På kvällen for vi sedan på kusins förlovningskaffe till Malax. Då vi kom hem därifrån sedan brände jag en CD att ha i min bil. Ja just det, det hände också den här helgen (eller egentligen i torsdags men..) Jag har fått hem min bil från Sverige! Mera om det kanske berättar lite senare!

Bilderna är tagna innan sommarfesten och mer ska jag visa! kramar. Anna


Juthbackamarknad

Skrivet av Anna Betlehem 21.08.2016 | 1 kommentar(er)

I lördags hade jag på väckning rätt tidigt och fixade mig klar fort. Tie-tiden begav vi oss iväg till Juthbacka. Mamma och pappa var redan på plats med husvagnen så vi mötte upp dem när vi kom fram. Vädret var på vår sida redan från morgonen. DSC 3DSC 6DSC 4DSC 5

Putsade bort lite Ruisrock-damm från mina Dr. Martens och tog dem på mig. Ville inte förstöra några tygskor och eftersom martens klarar i princip vad som helst kändes de som ett bra val. DSC 8DSC 14

Gick och spanade efter en stilig, tjusig, charmig, gammal och fin cykel. Hittade nog en hel del alternativ men blev inget köp sen iallafall. Vet precis vad jag vill ha och hittade ju inte riktigt det. Det ska alltså vara en sån där platta där framme på cykeln och någon sån har jag inte sett än. Troligtvis finns det inte en kotte som vet vad jag menar nu, men det är alltså en sån platta som sickan sitter på i jönssonligan när dynamitharry sjutsar honom med cykel. anybody?

DSC 40DSC 32DSC 15DSC 19DSC 39DSC 38

Servisen som heter "Grön Anna". Bra namn ändå.  DSC 43DSC 20DSC 18DSC 16

Blev så otroligt sugen på popcorn när vi gick mellan gångarna, så var ju tvungen att köpa. DSC 11

DSC 29

Efter några timmar gick vi till husvagnen och fikade med grannarna. Iår var första året någon av oss alltså sov över på Juthbacka, och i en retro husvagn dessutom. DSC 27DSC 24DSC 37DSC 41

Tjusiga så tjusiga. Blåa dessutom. DSC 13

sedan fortsatte vi gå igenom bord och rader av alla möjliga saker. DSC 10DSC 35DSC 17DSC 26DSC 22DSC 31

Bra motiv ändå. Åh älskade San Francisco vad jag saknar dig. Två sekunder efter att jag tog bilden ringde telefon och då var resten av familjen redo att fara hem eftersom vädret blev sämre och klockan var mycket, så något köp blev det inte. DSC 30DSC 23DSC 28DSC 36På juthbacka fyndade jag i år en väska, en kjol, en Timbuktu skiva och inte så mycket mer, vad jag minns iallafall. Nu är det ett helt år kvar igen tills nästa gång. Då ska jag fara dit på fredagen (också), som vi egentligen brukar göra. I år blev det ju bara lördag för mig eftersom jag hade andra planer på fredagen, men det gick ju bra det med.

Kramar. Anna


Sommarfest på en båt

Skrivet av Anna Betlehem 21.08.2016 | 1 kommentar(er)

I fredags var det dags för den traditionella sommarfesten med Sevendays på Faros. Vi har haft den en gång förut, förra året, och det var verkligen en så rolig kväll så jag hade ganska höga förväntningar på denna kväll med. Är ju alltid så roligt att träffa alla sevendaysare. Ella och jag for någon timme innan till stan för att knäppa lite foton och catcha upp lite eftersom det var någon vecka sedan vi hade setts. Ibland händer det ju rätt mycket på en vecka! DSC 2466DSC 2468

DSC 2484

DSC 2486

Jag hade på mig en ny vit klänning som jag köpte i Sverige. Jag har ingen aning om namn på varken märke eller butik, men från barnavdelningen var den i allafall. Gillar verkligen den! Kavajen köpte jag på båten. Träskorna är från Haga i Göteborg.

DSC 2507DSC 2511

Jag tog inte så mycket bilder på plats egentligen. Kände att jag ville njuta fullt ut av kvällen. Fanns så många jag ville prata med som jag inte träffat på ett tag så hade fullt upp med att babbla, och äta lite ibland.

DSC 2530DSC 2525

Bl.a Rebecca var på plats. Lika klok som hon är vacker. DSC 2533DSC 2539DSC 2543DSC 2545DSC 2548

Maten då? Ja, vi åt tre rätter och all mat var supergod! Å andra sidan tycker jag nästan all mat är god, men det här var ju ändå lite extra. Extragott. Efterrätten var riktigt bra!

DSC 2557

Under kvällen på Faros regnade och blåste det massor utanför, men sen höll det upp och då gick Michaela, Ella och jag ut och tog lite frisk luft, och lite foton. Oj oj som jag gillar dessa två. Så sköna typer!

IMG 4021

IMG 4145

IMG 4143

IMG 4144
Efter en trevlig kväll begav vi oss sedan hemåt. Efter alla diskussioner, intryck och skratt kändes huvudet som en pannkaka, så när jag kom hem började jag läsa en bok trots att klockan var ganska mycket! 

..och eftersom vi var ett gäng bloggare som var ut och åt finns det ju självklart en hel massa foton från kvällen. För att se alla foton är det bara att klicka sig vidare till alla andras bloggar!

Kramar. Anna


En regnig glad torsdag

Skrivet av Anna Betlehem 18.08.2016

Kategorier:

 

IMG 3906IMG 3911IMG 3910

IMG 3907IMG 3908

IMG 3909

 Idag var en rätt vanlig dag. Vi hade också skolfoto. Möjligtvis mitt sista. Vet inte hur det funkar på universitet och sånt men.. Återstår att se hur det blev. Så länge det är bättre än förra årets är jag mer än nöjd! Hade förövrigt så svårt att bestämma mig angående kläder så hade med en extra klänning och en tröja i väskan. Den på bilden hade jag alltså inte sen på skolfotot. Konstigt att fast hur mycket jag än shoppat i sommar och i Sverige så kommer jag ändå till skolfotot i en tröja jag köpte på nian..

Efter skolan fikade jag med Emilia och Jessica. Fint sällskap. När vi suttit några timmar i Saluhallen (inte Sweet vasa hör och häpna! men saluhallen är mitt ursprungliga stammisställe faktiskt!) cyklade vi hem i den värsta regnskuren. Nu ska jag göra en mixtape, hoppas ni haft en fin torsdag! Imorron äre freeda...